Večeras počinje “Noć Istraživača” u Srbiji

Manifestacija „Noć Istraživača“ biće održana danas u 11 gradova u Srbiji. Cilj ove manifestacije jeste predstavljanje istraživača u interaktivnim programima koji su prilagođeni svim uzrastima kroz popularnu nauku i zabavu. Tradicionalno, poslednjeg petka u septembru, od 17 do 22 sata domaćini manifestacije, koja je besplatna za posetioce biće Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Pirot, Požarevac, Petnica, Inđija, Zrenjanin, Šabac i Subotica, pod sloganom „Znanje na ogled“.

PCPress.rs Image

Glavna tema beogradske „Noći istraživača“ biće savremene migracije, mesta inetraktivnog sastajanja u glavnom gradu biće Francuski institut, Gete institut, Galerija nauke i tehnike SANU, Muzej Vuka i Dositeja, Naučni klub Beograd, Kalemegdan, i po prvi put tržni centar Big Fashion. U Beogradu će posetioci manifestacije, između ostalog, moći da saznaju sve o „kulturološkim neuronaukama“, magičnoj fizici, gravitacionim talasima, muzici i igrama koje su Srbi doneli sa sobom kada su naselili Balkan. Takođe, moći će da saznaju o čarima šumarstva ali i narodne medicine, šta su superprovodnik i Majsnerov efekat, izjavili su organizatori. Koordinator REFocuS projekta „Noć Istraživača“ u Srbiji je institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ sa partnerima, a ta manifestacija je finasirana iz programa EU „HORIZON 2020“.

Pročitajte i:  Podvodni dron u akciji: Tajne stogodišnje olupine

PCPress.rs Image

„Noć Istraživača“ biće održana osmi put u Srbiji, a 12. u Evropi. Evropska Noć istraživača biće održana takođe danas, u više od 260 gradova, a ova manifestacija ima za cilj da pre svega mladima i približi posao istraživača.

Sadržaj Noći istraživača po gradovima možete pogledati na ovim linkovima:

Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Pirot, Požarevac, Petnica, Inđija, Zrenjanin, Šabac i Subotica.

Izvor: N1

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,