BIZIT plus

Velika Britanija istražuje dogovor Microsoft-a i Activision-a

Uprava za zaštitu konkurencije i tržišta mogla bi da nastavi dalje sa istragom prvog septembra.

PCPress.rs Image

Istraga akvizicije

Osim prema Federalnoj trgovinskoj komisiji, Microsoft će morati da opravda svoju akviziciju od 68,7 milijardi dolara i Britanskoj upravi za konkurenciju i tržišta.

Uprava za konkurenciju i tržišta Velike Britanije objavila da će istražiti Microsoft-ovu akviziciju. Nadzorni organ želi da utvrdi da li će sporazum dovesti do „značajnog smanjenja konkurencije“ u Velikoj Britaniji.

CMA bi odluku o tome da li će nastaviti sa istragom mogla da objavi već prvog septembra.

Microsoft je najverovatnije bio spreman na intenzivno ispitivanje akvizicije pa je poslednjih meseci povukao poteze naizgled osmišljene da smiri regulatore. U junu, kompanija je objavila sporazum o neutralnosti rada sa Communications Workers of America. Microsoft je tada formalno pristao da poštuje pravo radnika Activision Blizzard-a da se udruže u sindikat zajedno sa radnicima za komunikacije u Americi.

Koliko će takvi gestovi biti efikasni, ostaje da se vidi. Početkom godine, NVIDIA je odustala od predloženog ugovora od 40 milijardi dolara za kupovinu britanske kompanije ARM nakon što je FTC blokirao kupovinu.

Pročitajte i:  Velika Britanija korak bliže izbacivanju telefona iz škola

Federalna trgovinska komisija podigla je tužbu za blokadu kupovine zbog zabrinutosti da bi to ugušilo konkurenciju za više tehnologija.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: