PC Press Studio

Velika Britanija pokrenula istragu oko akvizicije Figme

Adobe se sada suočava sa strožim ispitivanjem svoje kupovine Figme vredne 20 milijardi dolara. Britanska uprava za konkurenciju i tržišta pokrenula je detaljnu istragu ugovora nakon što je Adobe odbio da učini ustupke koji bi rešili probleme protiv monopola.

Adobe objavio da će zadržati besplatnu verziju Figma alata

Nema garancije da će Adobe kupiti Figmu

Kompanija je odbacila tvrdnje CMA kada su planovi za novu istragu objavljeni u junu, i još uvek je bila uverena da će završiti otkup. Ranije je rečeno da će tretirati Figmu kao nezavisnu kompaniju i da ne planira podizanje cena.

Prvobitna istraga CMA-a je utvrdila da Figmina platforma za web saradnju ima značajan udeo na tržištu i da bi konkurentsko rivalstvo nestalo ako bi Adobe kupio relativnog novopridošlicu. To bi moglo dovesti do viših cena i manje inovacija. Adobe je, u međuvremenu, tvrdio da bi kupovina Figme ojačala proizvode obe kompanije.

Adobe se i dalje nada da će zatvoriti spajanje Figme do kraja godine. Međutim, i dalje se suočava sa istragom SAD-a, a Evropska unija će doneti odluku do 7. avgusta. Drugim rečima, nema garancije da će se kupovina završiti na vreme ili uopšte. Ako bilo koja od ovih agencija blokira spajanje ili sprovede produženi pregled, Adobe će morati ponovo da razmisli o svojim planovima.

Pročitajte i:  Velika Britanija ponovo pokreće istragu o spajanju Adobe-a i Figme

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: