BIZIT plus

Velika otpuštanja u Amazonu: Na redu Prime Air divizija dostave dronovima

Ranije ovog meseca, Amazon je potvrdio planove za otpuštanje oko 18.000 radnika. Ovaj potez je pogodio određene divizije, uključujući Comixology i Prime Air. Program isporuke dronova je tek počeo da dobija na snazi nakon početka isporuka na testnim tržištima i predstavljanja novog modela, ali su otpuštanja navodno imala značajan uticaj na taj tim.

Velika otpuštanja u Amazonu: Na redu Prime Air divizija dostave dronovima

Otpušteni i zaposleni iz Amazon Alexa sektora

Zaposleni u Prime Air timovima za projektovanje, održavanje, sistemsko inženjerstvo, testiranje leta i operativne operacije u odeljenju za isporuku dronova su otpušteni. Tvrdi se da su radnici na više lokacija otpušteni, uključujući sedište Amazon-a u Sijetlu i postrojenje za testiranje dronova u Oregonu.

Smanjenje broja zaposlenih je naizgled bilo očekivano s obzirom na mnoge borbe koje je grupa za isporuku dronova pretrpela tokom godina. U 2013., osnivač Amazona, izvršni direktor Džef Bezos najavio je plan da počne da isporučuje pakete dronom u roku od 30 minuta. Nakon godina testiranja, kompanija je konačno dobila odobrenje od Federalne uprave za vazduhoplovstvo 2020. da počne da isporučuje narudžbine dronom.

Pročitajte i:  Nova TV serija inspirisana video igrom Fallout

Portparol je odbio da kaže koliko je radnika Prime Air-a Amazon otpustio. Do otpuštanja dolazi samo dva meseca nakon što je kompanija predstavila redizajnirani dron koji bi mogao da leti dalje od svog prethodnika i da izdrži slabu kišu. Poslednjih meseci, rukovodioci Amazona otpustili su radnike iz odeljenja hardvera, Alexa, robotike i fizičkih prodavnica.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,