ASUS ROG Flow

Veliki kripto-investitori: Vrednost Bitkoina će stići do nule

Investitor Jim Rogers veruje da je Bitkoinjoš uvek samo mehur“, te da će se njegova vrednost u nekom trenutku spustiti do nule, nakon čega će potpuno nestati.

Rogers o Bitkoin manama govori još od 2017. godine, a u jednom nedavnom intervjuu je potvrdio da i dalje veruje da kriptovalute nemaju budućnost. Tom prilikom je pomenuo da oni koji koriste kriptovalute veruju da su pametniji od vlada zemalja u kojima borave, ili rudare, što je, kaže, verovatno tačno, ali vlade ipak imaju moć, a svaki uspeh u istoriji čovečanstva je počivao upravo na moći. Utvrđeno je da je vrednost kriptovaluta donekle i u vezi sa autoritativnim ponašanjem moćnika, pa je tako, na primer, 1. juna, kada je Donald Trump naložio da se uklone učesnici protesta koji su se okupili kod Bele kuće, vrednost Bitkoina skočila za više od 8%. Upravo to, tvrde mnogi, ukazuje na nestabilnost digitalnih valuta.

Skeptici ističu da kriptovalute nisu ni postojale do pre samo nekoliko godina, zbog čega je vrtoglav rast vrednosti samo kocka, nikako razlog za ozbiljne investicije.

Pročitajte i:  Mastercard: Digitalna rešenja za realne potrebe

Izvor: CoinTelegraph

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , ,