BIZIT plus

Animal Crossing: Kad hakeri nude besplatne usluge

Kada je Animal Crossing: New Horizons zajednica saznala za hakera koji besplatno nudi nove junake, a kako bi ustao protiv pohlepe na crnom tržištu, interesovanje za virtuelnog Robin Huda postalo je veće nego što se očekivalo.

PCPress.rs Image

Naime, haker koji sebe naziva PokeNinja počeo je da besplatno nudi jednog Animal Crossing junaka, a u pitanju je siva mačka po imenu Raymond. Haker je ubrzo preplavljen molbama za besplatnu sivu mačku, a u početku je za generisanje Raymonda koristio hakovanu verziju igre. Taj metod se ipak pokazao kao nezahvalan, budući da je oduzimao puno vremena, a ipak nije bilo dovoljno mačaka za sve zainteresovane. Ubrzo je otkrio da nije jedini koji želi da se bori protiv „rastuće toksičnosti Animal Crossing ekonomije“.

Animal Crossing ekosistem

Radi se o tome da u Animal Crossing ekosistemu postoje i oni koji nisu tu samo da bi uživali u igri, već i da zarade, a za to ima prostora, budući da se na virtuelnim aukcijama u okviru igre nudi sve i svašta. Igrači najviše žude za stanovnicima sela do kojih nije lako doći, a za kupovinu je ponekad potrebno izdvojiti više novca nego što se ima. Jedan od popularnih Animal Crossing meštana je i Raymond – siva mačka koju PokeNinja nudi besplatno.

Pročitajte i:  Amerikanac mora da plati 9,9 miliona dolara zbog spam telefonskih poziva

Nakon što je akcija deljenja Raymonda uzela maha neki igrači su poželeli da nauče kako da hakuju svoje igre, te nakon toga i sami doprinesu zajednici, i pridruže se pokretu besplatnog deljenja stanovnika. Tako je nastao Villager Haven, okruženje u kojem svako može da nabavi željenog stanovnika, i to besplatno. Krajem juna projekat je oživeo u okviru Discord aplikacije, te svako može da mu se pridruži. Nakon što se uloguje u aplikaciju igrač u polje koje se otvori kuca ime željenog Animal Crossing junaka, a neki član tima ga nakon toga kontaktira za dalji dogovor.

PCPress.rs Image

Od prvih 450 zahteva, polovina se odnosila na sivu mačku Raymonda, a do sada se pokretu priključilo preko tri hiljade igrača. Zajednica je toliko narasla, da su se akciji priključili i oni koji nisu hakeri, a žele da pomognu. Iako postoji mogućnost da ovakva aktivnost privuče pažnju kompanije Nintendo, koja stoji iza igre, PokeNinja ističe da je mnogo onih koji na različite načine preprodaju Animal Crossing seljane, pa bi bilo besmisleno da se prvo love oni koji ih daju besplatno, posebno ako se ima u vidu da se junaci u igri ne kupuju, već love.

Pročitajte i:  Hakeri iz Kambodže držali u zarobljeništvu 250 ljudi

Izvor: Polygon

Facebook komentari: