Vertiv: Ekološki održivo hlađenje data centara

Delujte na održiv način uz Vertiv ekološki prihvatljiva rešenja koja koriste rashladnu vodu za hlađenje data centara. Tehnologija za hlađenje često je neopevani heroj u radu data centara i digitalne infrastrukture. Danas, kada se data centri suočavaju sa sve većim pritiskom da smanje svoj ugljenični otisak, a da pritom zadrže mogućnost pružanja velike računarske snage, tehnologija takvih sistema sama po sebi dobija sve više pažnje.

PCPress.rs ImageDizajnirani kako bi smanjili vaš uticaj uz korišćenje rashladnih materija niskog GWP-a (Global Warming Potential) i smanjenim pPUE (Partial Power Usage Effectiveness) nivoom, Vertiv rešenja hlađenja s rashladnom vodom mogu vam pomoći da na odgovoran način poboljšate uspešnost. U Vertiv-u se vode načelom da su održivi dizajn proizvoda, njegov razvoj, upotreba i odgovorno odlaganje ključni za dugovečnost industrije data centara i sveta.

Saznajte više o ponudi Vertiv održivih rešenja vodenog hlađenja rashladnom vodom za podršku vašim energetski efikasnim data centrima.

Vertiv™ Liebert® PCW – podna rashladna jedinica hlađenja rashladnom vodom

Liebert® PCW je dizajniran za tržište upravljanja toplotom za perimetarske jedinice s hlađenjem rashladnom vodom za data centre svih konfiguracija. Liebert® PCW je idealna rashladna jedinica na temelju hlađenja rashladnom vodom koja pruža efikasno rešenje za klimatizaciju data centara i serverskih soba. Ovaj sistem vodenog hlađenja dostupan je u raznim konfiguracijama i kapacitetima, u rasponu od 25 kW do 220 kW. Zahvaljujući dobro uhodanom dizajnu rada, Liebert® PCW minimizira operativne troškove za ceo rashladni sistem. Sve komponente i kontrolne strategije poboljšane su kako bi pružile efikasno rešenje za infrastrukture koje se suočavaju s izazovima modernih IT primena.

Pročitajte i:  Vertiv predviđa trend intenzivnog fokusa na omogućavanje upravljanja energijom uz pomoć AI-a

Liebert® PCW, zahvaljujući svojim naprednim tehnologijama, odgovara na potrebe za stvaranje kontinuiranog hlađenja od strane najpouzdanijih i odobrenih autoriteta na području sertifikovanja za dizajn data centara i njihovog rada. Liebert® PCW osigurava preciznu i konstantnu kontrolu nad protokom vazduha, temperaturom i vlagom u svim radnim uslovima. Kontinuitet hlađenja i pouzdanost ključni su faktori u radu Liebert® PCW rashladne jedinice i kritične infrastrukture.

PCPress.rs Image

Liebert® PCW može savršeno da se prilagodi potrebnim uslovima za klimatizaciju i temperaturi vode svakog data centra. Široki raspon operativnih mogućnosti omogućuje korisnicima da budu korak ispred svih novih izazova koje stvaraju data centri sami po sebi, ali i klimatske promene. To je izuzetno fleksibilna jedinica koja se može prilagoditi različitim potrebama lokacije gde se primenjuje. Liebert® PCW koristi algoritme koji su osmišljeni i usavršeni tokom pedeset godina poslovnog iskustva kompanije Vertiv, a sada dolazi i s novim ekranom osetljivim na dodir od 7 inča za brže i jednostavnije čitanje podataka.

Vertiv™ Liebert® OFC – efikasno hlađenje za data centre svih konfiguracija

VertivLiebert® OFC predstavlja niz rashladnih uređaja koji se temelje na tehnologiji kompresora s magnetnom levitacijom bez korišćenja ulja, posebno dizajniranih za primenu u data centrima. Dostupni u različitim verzijama s vazdušnim, vodenim ili freecooling hlađenjem, ovi rashladni uređaji odgovaraju svim konfiguracijama data centara, ali i različitim klimatskim uslovima širom sveta. Dizajnirani su za smanjenje energetske potrošnje te povećanje sveukupne energetske efikasnosti u sistemima termalnog menadžmenta.

Pročitajte i:  Pridružite se nagrađivanom partnerskom programu kompanije Vertiv!

Zapravo, Liebert OFC koristi najefikasniju kompresorsku tehnologiju dostupnu na tržištu, minimizujući vrednosti delimične efikasnosti potrošnje energije (pPUE), pritom smanjujući godišnju upotrebu energije od 20 do 25 odsto u poređenju s tradicionalnom tehnologijom vijčanog (screw) ili spiralnog (scroll) kompresora. Kompresori bez korišćenja ulja Liebert OFC rashladnih uređaja takođe su kompaktniji i lakši od onih koji se koriste uz pomoć tradicionalne tehnologije.

PCPress.rs Image

Smanjenje emisije ugljen-dioksida, kao rezultat manje potrošnje električne energije i korišćenje hladnjaka s niskim potencijalom globalnog zagrevanja (GWP) čine Liebert OFC ekološki prihvatljivim rešenjem koje podržava napore stvaranja održivih rešenja.

Liebert OFC je takođe i jednostavan izbor za sve top-tier data centre jer se bilo koja verzija rashladnog uređaja može prilagoditi potrebama specifične konfiguracije ili primene.

Verzije rashladnog uređaja:

  • Vazdušno hlađenje: od 300 kW do 1800 kW, 1 do 4 kompresora, 6 do 24 ventilatora
  • Freecooling hlađenje: od 300 kW do 1400 kW, 1 do 3 kompresora, 6 do 22 ventilatora
  • Vodeno hlađenje: od 450 kW do 2400 kW, 1 do 5 kompresora

Sve verzije su dostupne s novim hidrofluoroolefinskim (HFO) rashladnim sredstvom R1234ze kao ekološki prihvatljivom alternativom tradicionalnim hidrofluorougljenicima.

Vertiv™ Liebert® AFC – visokoefikasno rešenje za održivi data centar

Izazovi s kojima se kritične infrastrukture suočavaju sve su teži iz dana u dan, gde se osim pouzdanosti, kontinuiteta usluge i smanjenja troškova rada, nalazi i ekološka usklađenost. Problemi povezani sa zagađenjem, efektom staklene bašte i globalnim otopljavanjem glavni su izazovi s kojima se susreću moderne industrije. Liebert® AFC, kao rezultat svog novog HFO hladnjaka s niskim potencijalom globalnog zagrevanja (GWP) i inverterskom tehnologijom pruža ekološki prihvatljivo rešenje koje ima za cilj da drastično smanji uticaj direktnih i indirektnih CO2 emisija u atmosferu, ograničavajući ugljenični otisak data centra.

Pročitajte i:  Važnost upravljanja i nadzora kritične IT opreme u data centrima

PCPress.rs Image

Liebert® AFC je optimizovan za vrlo visok nivo efikasnosti, a istovremeno osigurava najveću pouzdanost koju zahtevaju IT primene modernog doba. Inverterska tehnologija koja se široko koristi za kompresore, pumpe i ventilatore omogućuje smanjenje potrošnje energije, a posebno električne energije potrebne tokom najvećih opterećenja, omogućavajući povećanje snage dostupne za IT opremu.

Kompresor s inverterskim pogonom i inovativni regulativni algoritmi Liebert® AFC-a osiguravaju preciznu kontrolu temperature dostave tečnosti do unutrašnjih jedinica, bez obzira na radne uslove.

Kontinuitet hlađenja i njegova pouzdanost su ključni činioci za Liebert® AFC, gde funkcija Fast Restart omogućava brzo i sigurno ponovno pokretanje sistema u slučaju nestanka struje. Liebert® AFC predstavlja rešenje koje je kvalitetno prilagođeno različitim potrebama kritične infrastrukture zbog svoje mnogostrane primene i prilagodljivosti. Različite dostupne opcije omogućuju rešenja po meri, nezavisno od potreba data centara.

Ključne prednosti:

  • Ekološki prihvatljiv hladnjak s niskim uticajem na okolinu.
  • Niska udarna struja i veća efikasnost delimičnog opterećenja, što omogućava uštedu u dizajnu električne infrastrukture i niže troškove rada.
  • Mogućnost korišćenja čiste vode unutar data centra smanjuje rizik od zagađenja okoline i omogućava niže troškove instalacije.

Za više informacija o Vertiv rešenjima za hlađenje data centara kontaktirajte nas putem croatia.hello@Vertiv.com ili posetite web stranicu Vertiv.com.

Autor: Tomislav Šarić, Thermal Management Sales Lead CSE, Vertiv

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,