Cove

Vertiv: Ekološki održivo hlađenje data centara

Delujte na održiv način uz Vertiv ekološki prihvatljiva rešenja koja koriste rashladnu vodu za hlađenje data centara. Tehnologija za hlađenje često je neopevani heroj u radu data centara i digitalne infrastrukture. Danas, kada se data centri suočavaju sa sve većim pritiskom da smanje svoj ugljenični otisak, a da pritom zadrže mogućnost pružanja velike računarske snage, tehnologija takvih sistema sama po sebi dobija sve više pažnje.

PCPress.rs ImageDizajnirani kako bi smanjili vaš uticaj uz korišćenje rashladnih materija niskog GWP-a (Global Warming Potential) i smanjenim pPUE (Partial Power Usage Effectiveness) nivoom, Vertiv rešenja hlađenja s rashladnom vodom mogu vam pomoći da na odgovoran način poboljšate uspešnost. U Vertiv-u se vode načelom da su održivi dizajn proizvoda, njegov razvoj, upotreba i odgovorno odlaganje ključni za dugovečnost industrije data centara i sveta.

Saznajte više o ponudi Vertiv održivih rešenja vodenog hlađenja rashladnom vodom za podršku vašim energetski efikasnim data centrima.

Vertiv™ Liebert® PCW – podna rashladna jedinica hlađenja rashladnom vodom

Liebert® PCW je dizajniran za tržište upravljanja toplotom za perimetarske jedinice s hlađenjem rashladnom vodom za data centre svih konfiguracija. Liebert® PCW je idealna rashladna jedinica na temelju hlađenja rashladnom vodom koja pruža efikasno rešenje za klimatizaciju data centara i serverskih soba. Ovaj sistem vodenog hlađenja dostupan je u raznim konfiguracijama i kapacitetima, u rasponu od 25 kW do 220 kW. Zahvaljujući dobro uhodanom dizajnu rada, Liebert® PCW minimizira operativne troškove za ceo rashladni sistem. Sve komponente i kontrolne strategije poboljšane su kako bi pružile efikasno rešenje za infrastrukture koje se suočavaju s izazovima modernih IT primena.

Pročitajte i:  Kompanija Vertiv imenovala Vicenta Chiralta za potpredsednika marketinga za EMEA regiju

Liebert® PCW, zahvaljujući svojim naprednim tehnologijama, odgovara na potrebe za stvaranje kontinuiranog hlađenja od strane najpouzdanijih i odobrenih autoriteta na području sertifikovanja za dizajn data centara i njihovog rada. Liebert® PCW osigurava preciznu i konstantnu kontrolu nad protokom vazduha, temperaturom i vlagom u svim radnim uslovima. Kontinuitet hlađenja i pouzdanost ključni su faktori u radu Liebert® PCW rashladne jedinice i kritične infrastrukture.

PCPress.rs Image

Liebert® PCW može savršeno da se prilagodi potrebnim uslovima za klimatizaciju i temperaturi vode svakog data centra. Široki raspon operativnih mogućnosti omogućuje korisnicima da budu korak ispred svih novih izazova koje stvaraju data centri sami po sebi, ali i klimatske promene. To je izuzetno fleksibilna jedinica koja se može prilagoditi različitim potrebama lokacije gde se primenjuje. Liebert® PCW koristi algoritme koji su osmišljeni i usavršeni tokom pedeset godina poslovnog iskustva kompanije Vertiv, a sada dolazi i s novim ekranom osetljivim na dodir od 7 inča za brže i jednostavnije čitanje podataka.

Vertiv™ Liebert® OFC – efikasno hlađenje za data centre svih konfiguracija

VertivLiebert® OFC predstavlja niz rashladnih uređaja koji se temelje na tehnologiji kompresora s magnetnom levitacijom bez korišćenja ulja, posebno dizajniranih za primenu u data centrima. Dostupni u različitim verzijama s vazdušnim, vodenim ili freecooling hlađenjem, ovi rashladni uređaji odgovaraju svim konfiguracijama data centara, ali i različitim klimatskim uslovima širom sveta. Dizajnirani su za smanjenje energetske potrošnje te povećanje sveukupne energetske efikasnosti u sistemima termalnog menadžmenta.

Pročitajte i:  Kako izgleda povratak u kancelarije u novom Google kampusu

Zapravo, Liebert OFC koristi najefikasniju kompresorsku tehnologiju dostupnu na tržištu, minimizujući vrednosti delimične efikasnosti potrošnje energije (pPUE), pritom smanjujući godišnju upotrebu energije od 20 do 25 odsto u poređenju s tradicionalnom tehnologijom vijčanog (screw) ili spiralnog (scroll) kompresora. Kompresori bez korišćenja ulja Liebert OFC rashladnih uređaja takođe su kompaktniji i lakši od onih koji se koriste uz pomoć tradicionalne tehnologije.

PCPress.rs Image

Smanjenje emisije ugljen-dioksida, kao rezultat manje potrošnje električne energije i korišćenje hladnjaka s niskim potencijalom globalnog zagrevanja (GWP) čine Liebert OFC ekološki prihvatljivim rešenjem koje podržava napore stvaranja održivih rešenja.

Liebert OFC je takođe i jednostavan izbor za sve top-tier data centre jer se bilo koja verzija rashladnog uređaja može prilagoditi potrebama specifične konfiguracije ili primene.

Verzije rashladnog uređaja:

  • Vazdušno hlađenje: od 300 kW do 1800 kW, 1 do 4 kompresora, 6 do 24 ventilatora
  • Freecooling hlađenje: od 300 kW do 1400 kW, 1 do 3 kompresora, 6 do 22 ventilatora
  • Vodeno hlađenje: od 450 kW do 2400 kW, 1 do 5 kompresora

Sve verzije su dostupne s novim hidrofluoroolefinskim (HFO) rashladnim sredstvom R1234ze kao ekološki prihvatljivom alternativom tradicionalnim hidrofluorougljenicima.

Vertiv™ Liebert® AFC – visokoefikasno rešenje za održivi data centar

Izazovi s kojima se kritične infrastrukture suočavaju sve su teži iz dana u dan, gde se osim pouzdanosti, kontinuiteta usluge i smanjenja troškova rada, nalazi i ekološka usklađenost. Problemi povezani sa zagađenjem, efektom staklene bašte i globalnim otopljavanjem glavni su izazovi s kojima se susreću moderne industrije. Liebert® AFC, kao rezultat svog novog HFO hladnjaka s niskim potencijalom globalnog zagrevanja (GWP) i inverterskom tehnologijom pruža ekološki prihvatljivo rešenje koje ima za cilj da drastično smanji uticaj direktnih i indirektnih CO2 emisija u atmosferu, ograničavajući ugljenični otisak data centra.

Pročitajte i:  Rainer Stiller imenovan za glavnog direktora marketinga kompanije Vertiv

PCPress.rs Image

Liebert® AFC je optimizovan za vrlo visok nivo efikasnosti, a istovremeno osigurava najveću pouzdanost koju zahtevaju IT primene modernog doba. Inverterska tehnologija koja se široko koristi za kompresore, pumpe i ventilatore omogućuje smanjenje potrošnje energije, a posebno električne energije potrebne tokom najvećih opterećenja, omogućavajući povećanje snage dostupne za IT opremu.

Kompresor s inverterskim pogonom i inovativni regulativni algoritmi Liebert® AFC-a osiguravaju preciznu kontrolu temperature dostave tečnosti do unutrašnjih jedinica, bez obzira na radne uslove.

Kontinuitet hlađenja i njegova pouzdanost su ključni činioci za Liebert® AFC, gde funkcija Fast Restart omogućava brzo i sigurno ponovno pokretanje sistema u slučaju nestanka struje. Liebert® AFC predstavlja rešenje koje je kvalitetno prilagođeno različitim potrebama kritične infrastrukture zbog svoje mnogostrane primene i prilagodljivosti. Različite dostupne opcije omogućuju rešenja po meri, nezavisno od potreba data centara.

Ključne prednosti:

  • Ekološki prihvatljiv hladnjak s niskim uticajem na okolinu.
  • Niska udarna struja i veća efikasnost delimičnog opterećenja, što omogućava uštedu u dizajnu električne infrastrukture i niže troškove rada.
  • Mogućnost korišćenja čiste vode unutar data centra smanjuje rizik od zagađenja okoline i omogućava niže troškove instalacije.

Za više informacija o Vertiv rešenjima za hlađenje data centara kontaktirajte nas putem croatia.hello@Vertiv.com ili posetite web stranicu Vertiv.com.

Autor: Tomislav Šarić, Thermal Management Sales Lead CSE, Vertiv

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.