Vertiv se pridružuje RISE partnerskom programu za razvoj održivih tehnologija data centara

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rešenja sa zadovoljstvom je objavio novo partnerstvo s RISE istraživačkim institutom u Švedskoj, vodećim istraživačkim institutom te inovacijskim partnerom. Vertiv se pridružuje programu za tehnologije data centara na platinum nivou, uz bok s osnivačkim partnerima kao što su Facebook, Ericsson, Vattenfall, ABB, LTU te Norrbotten region.

PCPress.rs Image

Istraživanja na području data centara koje sprovodi RISE bazirana su u gradu Luleå u Švedskoj. RISE je pod vlasništvom švedske države s potporom od strane EU fondova. U saradnji sa univerzitetima, industrijom te javnim sektorom, RISE sprovodi industrijska istraživanja i stvara inovacije, s opštim ciljem podrške održivom rastu i jačanjem konkurentnosti industrije i njene obnove.

Kroz partnerstvo s RISE institutom, Vertiv će posebno podržati Infrastructure and Cloud istraživanje i testiranje Environment (ICE), koji su platforma za testiranje data centara omogućujući pristup rezultatima studija i stručnjaka, kao i publikacijama i demonstracijama RISE instituta te angažman u malim istraživanjima i razvojnim studijama.

Ključna vrednost koja se isporučuje partnerima putem saradnje je okruženje za testiranje velikih razmera s modulima data centara, opremom za simuliranje termalnih uslova data centra (climate and heat boxes), aerodinamičkih tunela, stanicama za testiranje edge data centara i hlađenje fluidom, kao i mogućnost dovođenja simulacija i koncepata do tačke implementiranih demonstracija te testiranja prikupljanja i analize podataka.

Pročitajte i:  Vertiv predstavio novi besplatni online alat za lakše planiranje i dizajniranje data centara

„RISE svojim delovanjem demonstrira tehnološko vođstvo na području primenjenih istraživanja, što ih čini savršenim partnerom za nas u kompaniji Vertiv. To će nam pomoći da predvodimo razvoj industrije u novu eru održivih velikih cloud data centara, enterprise i edge primena“, izjavio je Stephen Liang, CTO kompanije Vertiv.

„RISE igra vodeću ulogu u podsticanju održivosti širom Evrope, zbog čega je Vertiv u idealnom položaju da omogući napredna inženjerska rešenja za industriju data centara i šire. Data centri predstavljaju kritični deo digitalne infrastrukture. Učinkovitost i održivost su snažan prioritet unutar ove industrije koji postaje sve važniji. Nove tehnologije, sistemska rešenja i komponente potrebno je prvo osmisliti, razviti, testirati i verifikovati pre nego što budu dostupni na tržištu. Vidimo da će naše partnerstvo s RISE institutom biti veliki deo toga“, dodao je Giordano Albertazzi, predsednik Vertiva za regiju EMEA.

Vertiv takođe podržava višestruke inicijative RISE instituta na području rekuperacije topline koja se stvara kao odbačeni proizvod data centara u različitim primenama, kao što su mealworms i vertikalna poljoprivreda, sušenje biomase ili daljinski toplinski sistemi s nedavnom studijom izvodljivosti koja ima za cilj postizanje temperature dovedene vode od 90 do 95 °C za daljinsko grejanje. Dodatni projekti u sklopu saradnje kompanije Vertiv i RISE instituta uključuju istraživanja balansiranja opterećenja, procene ukupnog životnog ciklusa data centara i njihovih komponenti, homomorfne enkripcije mašinskog učenja, autonomne digitalne infrastrukture te sistema samostalnog otklanjanja problema, gorivih ćelija, digitalnih brojača ugljenika za krajnje korisnike te novih metoda hlađenja i sistema upravljanja topline koji podržavaju rekuperaciju topline i kružne ekonomije.

Pročitajte i:  Vertiv predviđa udvostručenje globalnih kapaciteta za proizvodnju rasklopne opreme

„Želimo se još više približiti industrijskim potrebama, gde partnerstvo pomaže u dijalogu i direktnoj bilateralnoj saradnji. Na ovaj način možemo nastaviti razvijati naše misaono vođstvo zajedno s našim partnerima“, istaknuo je Tor Björn Minde, direktor ICE odeljenja data centara u RISE institutu.

Saradnja s RISE institutom poslednja je u nizu takvih napredaka kompanije Vertiv za promociju održivosti i širem posrednom, društvenom i upravljačkom (ESG) području. Vertiv je član Saveza za održivu digitalnu infrastrukturu (SDIA) i Evropskom udruženju data centara (EUDCA), a takođe i doprinosi Paktu o klimatskoj neutralnosti data centara kako bi se ispunio cilj Evropske komisije za klimatskim neutralnim data centrima do 2030. godine. Vertiv i RISE takođe su članovi tehnološkog konzorcijuma E2P2 za razvoj gorivih ćelija s niskim procentom ugljenika za data centre.

Da bi ste saznali više o prednosti cilju održivosti kompanije Vertiv, posetite Vertiv.com/Sustainability-EMEA

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: