BIZIT plus

Kina želi brzo razvijanje metaverzuma

Kinesko industrijsko telo dizajnirano da razvije metaverzalne aplikacije u zemlji dodalo je novu grupu kompanija, dok napreduje za najnovijom tehnološkom pomamom.

PCPress.rs Image

Razvoj metaverzuma biće visoko regulisan

Metaverzum još uvek nema čvrstu definiciju, ali se često odnosi na tehnologije poput virtuelne stvarnosti i ideje da se ljudi igraju i žive u virtuelnim svetovima.

Komitet za metaverzum Kineskog udruženja za mobilne komunikacije koji podržava država dodao još 17 kompanija. Ukupno 112 kompanija ili pojedinaca je u telu industrije.

Najnovija serija uključuje kompanije koje se kotiraju na javnoj berzi kao što su Inly Media, koja trguje u Šangaju i Beijing Topnew Info & Tech, koja trguje u Šenženu.

Kinesko udruženje mobilnih komunikacija registrovano je u Ministarstvu spoljnih poslova zemlje i podržavaju ga velike tehnološke kompanije kao što su Huawei i telekom operater China Mobile. Njegov komitet za metaverzum je osnovan u oktobru i ima zadatak da razvije standarde i tehnologiju oko metaverzuma.

Kina često osniva takve komitete oko tehnologija koje želi da brzo razvije i preuzme vođstvo, kao što je blockchain.

Pročitajte i:  Apple još uvek rezervisan prema Kini

Osnivanje komiteta za metaverzum takođe bi moglo da sugeriše da Kina želi da reguliše razvijanje tehnologije.

„Tradicionalna kineska internet preduzeća su se prvo razvila, a zatim su bila regulisana. Industrije kao što je metaverzum biće regulisane kako bude izgrađene“, rekao je za Reuters u januaru Du Zhengping, šef industrijskog komiteta za metaverzum Kineskog udruženja za mobilne komunikacije.

Poput američkih tehnoloških giganta, kineske kompanije od Tencent-a do Alibabe, istražuju razvoj metaverzalnih aplikacija. Analitičari kažu da će kineski razvoj metaverzuma verovatno biti visoko regulisan i malo je verovatno da će imati kriptovalute, protiv kojih su vlasti zauzele oštar stav.

Izvor: CNBC

Facebook komentari: