Top50 Glas publike

Vertiv sektor Integriranih modularnih rešenja obeležio pet godina kontinuiranog rasta

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rešenja, povodom 5 godina obeležavanja uspešnog poslovanja organizovao je posetu svom proizvodnom pogonu integrisanih modularnih rešenja (IMS) u Rugvici. Uz prigodni program, posetioci su mogli da vide kako se proizvode prefabrikovana modularna rešenja data centara koja se iz Rugvice izvoze širom EMEA regije tj. u zemlje Evrope, Bliskog Istoka i Afrike. U Hrvatskoj, Vertiv trenutno zapošljava više od 500 ljudi, s planovima zapošljavanja dodatnih talenata kako poslovanje i uticaj rastu, a tome je svedok upravo otvaranje nove kancelarije u Rijeci. Proizvodnja modula prefabrikovanih data centara porasla je u poslednje dve godine, s planovima za dalji rast u 2023. godini.

PCPress.rs Image

„Naša zemlja itekako ima visok potencijal u industriji digitalne transformacije, a to smo pokazali ulaganjima kao što je IMS pogon u Rugvici. Itekako me vesele novi projekti kao temelj našeg uspeha, pogotovo jer njima podstičemo zapošljavanje mladih stručnjaka iz Hrvatske“, izjavio je Viktor Petik, potpredsednik za Integrisana modularna rešenja za regiju Evrope, Bliskog Istoka i Afrike te član Uprave Vertiv Croatia.

Pročitajte i:  7 good ways to reduce downtime in a Data Center, Ante Maršić, Vertiv | BIZIT2022
PCPress.rs Image
Viktor Petik, potpredsednik za Integrisana modularna rešenja za regiju Evrope, Bliskog Istoka i Afrike i član Uprave Vertiv Croatia.

Prefabrikovani modularni data centri (PFM) predstavljaju inovaciju u svetu IT infrastrukture jer kombinuju elemente prefabrikacije (proizvodnje komponenti izvan lokacije primene) te modularnosti (gradnja u odvojenim jedinicama). Za razliku od tradicionalne izgradnje, time proces dizajniranja i izgradnje postaje brži i dostupniji, a modularnost omogućava odgovor na trenutne potrebe uz laku nadogradnju u budućnosti. Takva rešenja mogu biti primenjena na različite načine u svetu data centara, od redova i soba, pa sve do kompleksnih postrojenja i infrastrukture energetike i hlađenja.

PCPress.rs Image

„Danas možemo puno čuti o popularnosti IT tehnologije, ali ne i fizičkoj infrastrukturi koja stoji iza njih. U ovoj fabrici, proizvodi se upravo to. Ovakva tehnološki kompleksna rešenja dizajniraju se upravo u Hrvatskoj u kancelarijama u Zagrebu i Rijeci gde se izvoze širom regije, čime je naša zemlja postala itekako važna u digitalnoj transformaciji poslovanja fleksibilnim rešenjima u skladu s potrebama kupaca“, objasnio je Marko Škara, plant manager.

PCPress.rs Image
Marko Škara, plant manager

Osim što je zahvaljujući rastu poslovanja broj zaposlenika cele kompanije porastao gotovo dvostruko, Vertiv je prošli mesec otvorio i kancelariju u Rijeci. Kancelarije su primarno otvorene radi inženjeringa modularnih tehničkih objekata kao potpora proizvodnom pogonu u Rugvici s obzirom na rast broja narudžbina.

Pročitajte i:  U susret BIZIT konferenciji - kompanija Vertiv!

PCPress.rs Image

„Istraživanja pokazuju da će tržišta prefabrikovanih modularnih rešenja biti u konstantom porastu. Zbog toga smo neprestano u potrazi za lokalnim talentom, prilikom čega sarađujemo s brojnim fakultetima i studentskim zajednicama kako bi pronašli idealne kandidate. Time mladim ljudima omogućavamo priliku za rad na visoko-tehnološkim projektima. Da bi mogli pratiti očekivani rast narudžbina, u planu nam je povećati inženjerske kapacitete novim zaposlenima“, rekao je Vedran Brzić, Senior Director of IMS engineering.

PCPress.rs Image
Vedran Brzić, Senior Director of IMS engineering

Za više informacija posetite Vertiv.com.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *