Vesimpex uspešno raspleo PC Press mrežne konce

Pomalo smo naslućivali da smo pomalo neuredni i da ponekad samo “krpimo” redakcijske resurse jer je najvažnije da ipak sve radi. Ponekad treba napraviti dublji rez i srediti stvari malo temeljnije i na profesionalnijem nivou, pa smo u pomoć pozvali iskusne kolege i prijatelje iz kompanije Vesimpex

Vesimpex raspetljao mrežu PC Press-a

Da budemo sasvim iskreni – sve je radilo i pre intervencije. Međutim, neki uređaji su dotrajavali, a mi smo nove dodavali umesto da ih menjamo. Promena provajdera takođe je ostavila tragove u vidu višestruke (ali neredundantne) opreme, a slično je bilo i kada su se menjale tehnologije. Tako se oko reka našlo pregršt starih rutera s poreklom još od ISDN, pa ADSL i, na kraju, optičke ere povezivanja. Sve to je trebalo poisključivati i skloniti, te ostaviti ono što je u funkciji – naravno, uz što kraće zastoje u radu.

Vesimpex nam je preporučio prave majstore u sređivanju rekova. Marinko Bošković i Aleksandar Budimir potrudili su se da se polako i pedantno sve očisti, preveže i da rek konačno dobije ulogu zaštitnika opreme od prašine, vrućine i ostalih spoljnih, nepovoljnih uslova. Na maloj ilustraciji koja pokazuje kako je sve izgledalo pre, za vreme i posle intervencije, možete i sami da se uverite da je često najbolje da u pomoć pozovete prave profesionalce.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  PC Press video: Vijetnam, raj za digitalne nomade | Ivana i Goran Babić, Dva ranca beg iz kanca
SBB

Tagovi: , , , , ,