Video igre “dobre za zdravlje” navodi studija sa Oksforda

Oni koji igraju video igre u dužim periodima češće će biti srećni od onih koji to ne rade, pokazuje studija. Istraživanje Oksford Univerziteta bazirano je na dve igre, Nintend-ove Animal Crosing i Plants and Zombies kompanije EA.

PCPress.rs Image

Sreća koja zavisi od trajanja igranja?

Neuobičajeno, kompanije su podelile (anonimne) podatke – o tome koliko dugo su igrači igrali neku od igara. Te informacije su kasnije povezane sa anketom u kojoj igrači odgovaraju o svom zdravlju. U anketi, u kojoj su gejmeri upitani da odgovore kako se osećaju u vezi sa svojim iskustvom, učestvovalo je 3.274 gejmera, svi preko 18 godina starosti.

Profesor sa Oksforda koji je učestvovao u studiji navodi da je bio iznenađen rezultatima. “Ukoliko igrate Animal Crossing četiri sata dnevno, svakog dana, bićete vidno srećniji od nekog ko to ne radi”, rekao je taj profesor. “To samo po sebi ipak ne znači da ih je sama igra Animal Crossing činila srećnim.”, naveo je i dodao da 40 godina iskustva u istraživanju ipak ukazuje da su oni koji se igraju “duže srećniji” od onih koji to ne rade.

Pročitajte i:  Video igra Endling: Lisice posle apokalipse

PCPress.rs Image

Izvor: bbc

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,