BIZIT plus

Video škola: Sigurnosna uputstva za mačke

Ljudska vrsta je prilično doprinela tome da planeta Zemlja postane opasno mesto za druga živa bića, te je vrlo verovatno da bi sve životinje upitane o ljudima odgovorile „da su ovi najgori od svih.“ Među najopasnija mesta spadaju saobraćajnice, te je sve više onih koji se trude da taj problem ublaže, a među najzanimljivija rešenja spada i ono koje dolazi iz japanske kompanije Yellow Hat.

PCPress.rs Image

Naime, japanski stručnjaci su udružili snage kako bi pomogli četvoronožnim sugrađanima, te je tako nastao i video koji mačke upućuje u sve opasnosti na putevima. Tu je mačka policajac koja ostalim mačkama govori o tome šta kao mačke nikako ne bi smele da rade na auto i drugim putevima. Upozorenja su vrlo jednostavna, pa, na primer, mačkama govore da ne bi smele da iskaču na ulicu, a tu su i video snimci koji prikazuju mačke iz „lošeg društva“, te posledice do kojih dolazi nakon toga što se neoprezno kreću u blizini automobila u pokretu.

Video je snimljen u saradnji sa ekspertima za psihologiju životinja sa Kyoto univerziteta, te su ubačeni zvučni i video efekti koji privlače pažnju mačaka, te ih motivišu da video pogledaju do kraja. Ako pokušate da sistem primenite na neku srpsku mačku, njeno interesovanje će potrajati čitavih pet sekundi, a pretpostavlja se da je tako zbog jezičke barijere.

Pročitajte i:  Bezbednost na putevima uz heads-up displej 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: