Vip Android izazov: Počela finalna faza

PCPress.rs ImageDo 1. septembra 89 domaćih programera poslalo je 68 gotovih Android aplikacija koje odgovaraju kriterijumima Vip Android izazov 2.0 konkursa. Na ovaj način je i druga faza uspešno završena.

Programeri su pokazali izuzetnu kreativnost pa su među aplikacijama  programi servisnog i informativnog karaktera, kao i lifestyle i zabavni sadržaji, a najboljih 12 aplikacija odabranih od strane stručnog žirija, će početkom oktobra osvojiti vredne nagrade iz ukupnog fonda od 22.000 evra.

Drugi u nizu konkursa koji je Vip mobile organizovao za najbolje lokalne aplikacije naišao je na izuzetno interesovanje o čemu svedoči 1.204 prijavljenih domaćih programera sa 233 ideje za aplikacije. Programeri su aplikacije prijavljivali u okviru kategorija: Najbolje unapređena aplikacija sa prethodnog konkursa, Informacije, Zabava i Mobilne aplikacije komercijalnih servisa. Svaka od četiri kategorije nosi po tri nagrade: dve novčane – od 2.000 evra i od 500 evra, kao i telefon HTC Desire, jedan od najboljih Android uređaj na našem tržištu.

Ove godine uvedene su i dve nove nagrade. Programeri, učesnici oba konkursa, i svi Vipovi korisnici Android telefona imaće mogućnost da po zavšetku drugog Izazova glasaju za svoju omiljenu aplikaciju. Glasovi programera će pobedničkoj aplikaciji doneti 2.000 evra, dok će autor najbolje aplikacije po izboru korisnika dobiti čak 8.000 evra. Glasanje  korisnika će biti omogućeno putem specijalne aplikacije u okviru Android Vip Menija. Nagrade programera i korisnika će biti objavljene krajem oktobra.

Pročitajte i:  Android otkriva da li je vaš telefon ukraden 

Sve registrovane aplikacije mogu besplatno da se preuzimaju sa Android Marketa koji trenutno sadrži više od 100.000 korisnih aplikacija, uključujući i 132 iz Srbije, sa oba Vip Android izazova.

Izvor: Vip mobile

Facebook komentari: