Vip mobile će uskoro nuditi paket – fiksna i mobilna telefonija, kablovska TV i internet

Vip mobile namerava da objedini usluge u Srbiji i da, kroz partnerstvo ili kupovinu, ponudi paket – fiksna telefonija, kablovska TV, internet i mobilna, izjavio je danas generalni direktor VIP-a u Srbiji Dejan Turk.

Dejan Turk, CEO Vip, Vip prvi pustio 4G LTE u SrbijuS

„Na tom smo putu. U Sloveniji smo to napravili veliki korak napred i tamo je tržište već unificirano. U Srbiji nas to još čeka, mada za sada ostajemo mobini operater”, rekao je Turk Tanjugu.

Prema njegovim rečima, austrijski vlasnik već radi na objedinjavanju više usluga.

„Vip Srbija je deo Telekom Austrija grupe, ali i Amerikamovil grupe koja je četvrti operater na svetu. Objedinjavanje servisa je sigurno put i za nas”, rekao je Turk.

Govoreći o brzoj mreži četvrte generacije, 4G, on je podsetio da je Vip mobile bio pionir na tom području i prvi je podigao tu mrežu u Sbriji.

„Danas smo ponosni na to da smo pokrili veći deo Beograda i Pančevo, a sada idemo prema drugim gradovima. Uz 2G i 3G mrežu, 4G je idealna dopuna i brzine su veće od onoga što se do sada viđalo”, rekao je prvi čovek Vip-a Srbija.

Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove

On, međutim, priznaje da je taj uspeh ipak manji u odnosu na zemlje regiona, jer je Srbija, kada je reč o 4G mreži, među njima nažalost na začelju.

„U ovoj godini smo tek počeli. Jedva čekamo novi tender za 1.800 Mhz, gde će stvarno biti mogućnosti da 4G ponesemo i na ruralna područja”, rekao je on.

Upitan kada može da se očekuje i 5G mreža u Srbiji i Evropi koju već testiraju na drugim kontinentima, on je rekao da je to za Evropu ipak daleko.

„I sa 4G smo već napravili ogroman korak. Potrebno je sprovesti investicije i da mi, operateri, na njima nešto zaradimo. Vip investira svake godine više od 30 miliona u mrežu. Do sada smo investirali više od 850 miliona u Srbiju, ali vlasnik nije video nijednog evra, i čeka povrat novca”, kazao je Turk.

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,