BIZIT plus

Vip mobile: Ministarka Matić obišla Vip studente

Ministarka u razgovoru sa Vip studentimaMinistarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić obišla je juče 20 novih Vip stipendista koji, u okviru projekta “Budi Vip student”, borave na dvomesečnoj plaćenoj praksi u Vipu, gde imaju priliku da stečeno znanje na fakultetima primene u poslovnim procesima kompanije. Ministarka Matić izrazila je zadovoljstvo što je na ovaj način mladima pružena šansa za usavršavanje i napredovanje u karijeri, čime se obezbeđuju kvalitetni stručnjaci iz oblasti telekomunikacija. “Našem obrazovnom sistemu nedostaje praktična nastava, zbog čega bi država trebalo što pre da uvede stručnu praksu i na fakultetima. Svetska iskustva pokazuju da praksa predstavlja odličan način da se napravi veza između akademskog znanja i praktičnog znanja koje mladi stiču u realnom poslovnom okruženju. Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo podržava akciju Vipa i ujedno ohrabruje druge uspešne kompanije da pokrenu sličnu inicijativu”, istakla je ministarka.

“Podrška visokom obrazovanju najbolja je investicija u budućnost a, kako se pokazalo, veliki broj sposobnih i preduzimljivih mladih ljudi svoju karijeru vidi u telekomunikacijama. Zbog toga se naš projekat pokazao kao dobra prilika za mlade ljude da se, kroz svakodnevni rad, bliže upoznaju sa ovom vrlo dinamičnom i kompetitivnom industrijom”, rekao je Darko Parun, član Upravnog odbora Vipa.

Pročitajte i:  MWC 2024: putovanje u (mobilnu) budućnost

Vip studenti, koji svoju dvomesečnu praksu završavaju krajem avgusta, raspoređeni su u različitim sektorima kompanije – od sektora tehnologije, preko proizvoda i usluga i prodaje, do marketinga i korporativnih komunikacija. Sa njima svakodnevno rade mentori, menadžeri kompanije Vip, koji im prenose znanje, postavljaju različite vrste zadataka i prate njihov razvoj.

Sadašnji Vip studenti Nikola Ivković sa Elektrotehničkog fakulteta i Maja Rakić sa Ekonomskog fakulteta istakli su da im je praksa donela novo iskustvo radne discipline, radnog vremena od 9 do 17 časova i celokupne organizacije i načina funkcionisanja velike, internacionalne kompanije.

Nikola Ivković je istakao da mu je znanje sa Elektrotehničkog fakulteta pomoglo da se brzo snađe u novim zadacima i da sa teorijskog aspekta razume mnoge procese u kompaniji, zbog čega mu je bilo znatno lakše da rešava zadatke koji su pred njega postavljani. “Mentori su me usmeravali na suštinu problema i ukazivali na različita moguća rešenja, a ostalo je bilo na meni. Sve u svemu, iskustvo koje sam stekao u prethodna dva meseca je neprocenjivo i puno će mi značiti u mojoj daljoj karijeri”, istakao je Nikola.

Pročitajte i:  MWC 2024: putovanje u (mobilnu) budućnost

O svom iskustvu u Vipu govorili i studenti prethodne generacije Ivana Stefanović i Dejan Đorđević, koji danas rade u Vipu. Oni su prisutnima otkrili koliko im je praksa pomogla da se bolje upoznaju sa svakodnevnim poslovanjem kompanije, steknu bolje organizacione i komunikacione veštine, nauče da planiraju i sami donose odluke, a pre svega da rade u velikom timu.

Nakon radne prakse u Vipu, studente očekuje putovanje u centralu mobilkom austria grupe i Telekom Austria u Beču, nakon čega počinju pripreme za upis master i doktorskih studija, čiju prvu godinu finansira Vip mobile.

Facebook komentari: