BIZIT plus

Virtuelna 3D kolekcija klasičnih PC igara

Stariji korisnici računara sigurno se sa nostalgijom sećaju vremena kada su igre dolazile na disketama i CD-ovima, a oni koji su imali priliku da kupe originale, i njihovih luksuznih pakovanja. Bendžamin Vimer je otišao korak dalje od toga. On je počeo aktivno da prikuplja takve klasične naslove, da skenira njihove kutije i predstavlja ih u obliku 3D modela na sajtu Big Box Collection.

PCPress.rs Image

Popularne igre vaše mladosti

Neki od naslova možda nisu originalna izdanja, neki nisu na engleskom jeziku, ali to je ono što je Bendžamin uspeo da prikupi i sačuva od zaborava. Među igrama ima naslova iz 80-tih i 90-tih godina prošlog veka, ali i igara sa početka prošle decenije (kada su još uvek izdavane na CD-ovima/DVD-ovima). Takođe, postoje liste i za Wii i Switch igre, pa verovatno možemo u budućnosti da očekujemo i naslove za druge konzole.

Autor ovog projekta je spreman da razmenjuje naslove, kako bi došao do novih igara, ali se nada i da će posetioci sajta ostaviti neku donaciju. Razlog je što se danas klasične igre, pogotovo u originalnom pakovanju, teško nalaze i često je jedini način da se kupe na aukcijama – gde cena može da bude neuporedivo viša nego u vreme kada su one bile aktuelne.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: