Visa udvostručila limit za beskontaktno plaćanje

Kompanija Visa objavila je da u Srbiji povećava maksimalni iznos za beskontaktne transakcije za koje nije neophodan unos PIN koda na 5.000 dinara. Ovo unapređenje omogućava potrošačima da veće kupovine obave na jednostavan i efikasan način – prislanjanjem beskontaktne kartice, bez dodatnog ukucavanja PIN koda.

PCPress.rs Image

Limit za plaćanje na ovakav način uvećan je za 25 odsto u odnosu na prethodnu sumu od 4.000 RSD, što potrošačima u Srbiji olakšava obavljanje svakodnevnih transakcija. Beskontaktna tehnologija omogućava najbrži, najprikladniji i najbezbedniji način plaćanja za potrošače i trgovce, jednostavnim prislanjanjem kartice. Više od 69 odsto transakcija u Srbiji se već obavlja beskontaktno, pa će ovo povećanje dodatno unaprediti i ubrzati kupovinu.

Jednostavna kupovina

“Potrošači vole da koriste “prisloni i plati metodu” jer je jednostavna, brza i bezbedna, a znamo i da ljudima više nego ikad odgovara da plaćaju beskontaktno“, rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu. „Uvek smo bili posvećeni inovacijama i ideji da potrošačima i trgovcima omogućimo najbolje načine plaćanja. Drago nam je da povećanjem limita doprinosimo razvoju sigurne beskontaktne tehnologije u Srbiji.“

visa kartica viza plaćanje

Visa ceni podršku državnih institucija i platne industrije prilikom povećanja limita. Kompanija Visa će nastaviti usko da sarađuje sa trgovcima i partnerima iz finansijskog sektora, kako bi se sprovele neophodne tehničke izmene na prodajnim mestima.

PCPress.rs Image

Pored ovih pogodnosti, Visa servis za lako plaćanje pruža izuzetnu zaštitu i bezbednost prilikom upotrebe beskontaktnih kartica. Beskontaktne kartice imaju isti EMV sigurnosni čip kao i kontaktne kartice, a svaka transakcija uključuje jedinstveni jednokratni kod, koji onemogućava da se informacije iskoriste za falsifikovanje kartica.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,