Više Android korisnika kupuje nove iPhone uređaje

Statistika koju je Kantar WorldPanel objavio za tržište mobilnih telefona u tromesečnom periodu zaključno sa avgustom 2017. pokazuje da je iOS zabeležio značajno povećanje ovog leta, dok je udeo prodaje Androida značajno opao na nekoliko ključnih tržišta.

PCPress.rs Image

Vidljiv je rast Apple iOS-a na američkom i japanskom tržištu, kao i na evropskom. Konkretno, reč je o rastu u Nemačkoj, Francuskoj i Španiji, dok je Velika Britanija izuzetak s rastom operativnog sistema Android, zahvaljujući dobroj prodaji Samsung-ovih Galaxy J3 2016 i Galaxy S8 pametnih telefona, te tržišnom udelu južnokorejske kompanije na tamošnjem tržištu od 38,4%.

Kineskim tržištem dominiraju domaći proizvođači Android uređaja uprkos padu zastupljenosti Androida od 4% na godišnjem nivou, Huawei se nalazi na prvom mestu sa udelom od 31%, nakon čega sledi grupa BBK Electronics s udelom od 19,7% koja stoji iza brendova Oppo, Vivo i OnePlus. U istom razdoblju na kineskom tržištu zabeležen je rast iOS-a od 4,3% na godišnjem nivou.

PCPress.rs Image

Na američkom tržištu iOS također beleži rast i to od 3,7% na godišnjem nivou, dok Android beleži pad od 2,9%. Sveukupno Android i dalje dominira svim tržištima s najmanjim tržišnim udelom u 63,2% u SAD-u i najvećim 88,3% u Španiji. Apple-ov iOS se na svim tim tržištima nalazi odmah iza Androida, dok umiruća platforma Windows Phone i dalje ima verne korisnike u Italiji, gde drži deo od 2,3%.

Pročitajte i:  Galaxy AI dostupan za „probnu vožnju“ korisnika pametnih telefona, kroz osveženu Try Galaxy aplikaciju

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,