Više nije moguće podeliti Xbox klipove direktno na Twitter

Microsoft je rekao da je morao da isključi opciju za otpremanje snimaka ekrana i klipova direktno na Twitter sa Xbox konzola, kao i Game Bar-a na Windows-u. Možete da koristite mobilnu aplikaciju Xbox za preuzimanje snimaka sa konzole i deljenje na Twitter-u.

PCPress.rs Image

Mask optužio Microsoft za nezakonito korišćenje podataka

Nintendo i PlayStation nude slične načine za deljenje snimaka ekrana i klipova. Alternativno, možete kopirati svoje Xbox snimke na USB disk i pristupiti im sa računara. Microsoft je odustao od ugrađene opcije deljenja zbog odluke Twitter-a da počne da naplaćuje pristup API-ju. Taj potez narušava funkcionalnost za sve vrste organizacija, uključujući službe za reagovanje na katastrofe.

Ove nedelje, Microsoft je rekao da će uskoro ukloniti integraciju Twitter-a iz svog alata za upravljanje društvenim medijima za oglašivače. Rečeno je da Twitter naplaćuje najmanje 42.000 dolara mesečno za poslovni pristup svojim API-jima.

U odgovoru o Microsoft-ovom potezu API-ja, Elon Mask je sugerisao da je Microsoft “nezakonito” koristio podatke njegove kompanije i da predstoji tužba. Mask je u decembru primetio da je ChatGPT operater OpenAI, čiju tehnologiju Microsoft koristi za pokretanje Bing-ovog chat bota i drugih funkcija veštačke inteligencije, imao pristup bazi podataka Twitter-a radi obuke.

Pročitajte i:  Suosnivači Instagrama gase aplikaciju za vesti Artifact 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,