Dahua

Više pretplatnika posle zabrane deljenja naloga

Od kada je Netflix najavio mere protiv onih koji svoje naloge dele s drugima, broj novih korisnika se značajno povećao.

PCPress.rs Image

Tako je nepopularna mera izgleda donela željene rezultate, budući da je broj novih pretplatnika premašio skok s početka pandemije korona virusa. Da se podsetimo: najnovija mera trenutno pogađa korisnike u Sjedinjenim Američkim Državama, jer su već dobili obaveštenje da više ne bi trebalo da dele svoje naloge s onima koji žive izvan njihovih domaćinstava.

Građani koji s tim budu nastavili će ubuduće morati da plaćaju dodatnih 7,99 dolara za svakog korisnika s kojim dele nalog. „Vaš nalog je za vas i za one s kojima živite“, piše u mejlu koji su dobili svi oni čiji se nalozi koriste s više lokacija.

Od korisnika se traži da podese “Netflix Household”, a Netflix je još 2022. počeo da primenjuje ovu strategiju na Kostariki, u Čileu i Peruu. Ideja je jednostavna – vlasnicima se dodatno naplaćivalo u slučaju da su poželeli da svojim nalozima priključe i druge korisnike koji ne žive u istom domaćinstvu. Suma tamo nije bila velika – između dva i tri dolara, u zavisnosti od oblasti.

Pročitajte i:  YouTube testira novu opciju za korisnike koji ne znaju šta bi gledali
PCPress.rs Image

Tokom maja je zabeležen i veliki broj onih koji su ugasili svoje naloge, ali je priliv novih korisnika premašio tu cifru. Još je rano za izvođenje konačnih zaključaka, ali se čini da je zabrana deljenja lozinki uspešan potez. Mnogi predviđaju da će i drugi streaming servisi učiniti isto ako se pokaže da ovakve zabrane utiču na prihode.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,