Više reklama – jeftiniji paket za mobilni telefon

Tokom pandemije Korona virusa došlo je do velikih zaokreta u svetskoj industriji, razvoju tehnologija i načinu poslovanja. Zbog svih troškova života, nesigurne budućnosti, ali i povećanja troškova kada su mobilni telefoni u pitanju, kompanija AT&T je odlučila da svojim korisnicima ponudi nešto sasvim novo.

at&t uveo nova pravila

Gledajte reklame – platite manje mesečni račun

AT&T razmišlja o ponudi planova za mesečne računa koji bi delom bili subvencionisani oglasima, rekao je izvršni direktor ove kompanije u intervjuu za Rojters. Kompanija veruje da postoji jedan deo njihovih korisnika koji bi gledali i konzumirali reklame a za uzvrat dobili smanjenje računa na mesečnom nivou.

Ovo smanjenje podrazumevalo bi na mesečnom nivou iznos od 5 do 10 dolara. Novi planovi bi mogli biti ponuđeni korisnicima tokom sledeće godine, ali se realno očekuje da to bude za dve godine. AT&T je u prošlosti eksperimentisao sa najmanje jednim oblikom telefonskih paketa koje subvencioniše brend, mada se nije osetila neka veća ušteda. Program “sponzorisani podaci” koji je najavljen još 2014. godine, dozvoljava brendovima da plaćaju AT&T kako bi mogli da isporučuju svoj sadržaj bez računanja u ograničenju podataka.

Pročitajte i:  AT&T resetovao milione lozinki svojih korisnika

Amazon je sa svojim Prime Exclusive Phones ponudio popust na telefone srednje klase, a na drugoj strani da ostanu oglasi na ekranu za otključavanje kao kompromis. AT&T takođe planira da subvencioniše WarnerMedia i njihov HBO Max, tj. njihove premium usluge.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: