ERP 2024

Visok stepen zaštite u novim FSC notebook-ovima

PCPress.rs ImageFujitsu Siemens Computers predstavlja prvi prenosivi računar iz svoje LIFEBOOK serije koji koristi najnovija sigurnosna rešenja „SystemTrack“ i „DataProtect“. Ova rešenja su bazirana na tehnologijama kompanija Intel i Computrace (Kompjutrejs). FSC je jedan od dva proizvođača u regionu Evrope, Srednjeg istoka i Afrike koji nude takvu inovaciju u svom trenutnom asortimanu prenosivih računara i ova složena zaštita protiv krađe biće dostupna kao opcija uz modele ESPRIMO Mobile, kao i u modelima LIFEBOOK T5010 i LIFEBOOK E8420. Integrisanje ovog sigurnosnog rešenja je odgovor ovog dobavljača IT infrastrukture na rastuće zahteve svojih korisnika za efikasnim konceptima sigurnosti i zaštitom kompanijskih podataka. Zaštita ima dve osnovne funkcije: praćenje ukradenog ili izgubljenog uređaja i opciju čuvanja ili, po potrebi i brisanja podataka sa tvrdog diska pomoću centralizovane daljinske kontrole. Ova funkcija takođe omogućava da se prenosivi računar zaključa „sa daljine”.

SystemTrack prati ukradeni hardver u realnom vremenu i detektuje njegovu lokaciju čim se uređaj poveže na Internet ili Intranet. Rešenje DataProtect se koristi za naročito osetljive podatke – aplikacija veoma značajna za preduzeća srednje veličine i velike kompanije. U korporativnom okruženju gubitak dragocenih podataka je posebno stresan ili, još gore, krađa podataka koja kompaniju može da košta milione. Zahvaljujući DataProtect-u daljinska podrška (support desk) može da pristupi sistemu i sačuva poverljive podatke centralno iz sistema ili – ako je neophodno – potpuno da izbriše takve podatke. Takođe je važno da podrška može da učini hardver beskorisnim korišćenjem takozvane „ubistvene pilule” (kill pill). Ako se uređaj ipak vrati korisniku, on može da ukloni zaštitu i ponovo osposobi sistem korišćenjem specijalne lozinke.

Pročitajte i:  Naredne generacije Intel-ovih procesora mogu vas zbuniti svojim imenima 

Iz ugla korisnika, SystemTrack i DataProtect rade na krajnje jednostavan način: korisnik kupuje sigurnosna rešenja kao opcioni dodatak zajedno sa Fujitsu Siemens Computers uređajima i registruje svoj prenosivi računar za podršku ovog tipa u Centru za korisnike Computrace-a. Korisnik onda može prijaviti krađu ili gubitak direktno telefonom ili preko Interneta, isto kao i gubitak kreditne kartice. Podrška i korisnik onda prolaze kroz mere zaštite definisane prilikom registracije.

Izvor: TVCOM, PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,