BIZIT plus

Vivaldi browser na Android-u dodaje multimedijalne funkcije

Vivaldi web browser je ima svoju nišu u poslednjih nekoliko godina, privlačeći ljude koji žele web browser prepun funkcija.

PCPress.rs Image

Android aplikacija sada dobija veliko ažuriranje

Vivaldi 5.7 se sada pojavljuje na Androidu i to je značajna nadogradnja, posebno sa reprodukcijom medija. Browser sada omogućava da nastavite sa reprodukcijom zvuka sa bilo koje lokacije kada je browser u pozadini. Chrome, Edge i drugi browseri već podržavaju pozadinsku reprodukciju zvuka, ali ne i kada se sajt izričito ne podržava tu funkciju – nešto što Vivaldi sada može da ignoriše. Vivaldijev blog post posebno pominje YouTube reprodukciju kao podržanu.

Međutim, možda ćete morati sami da omogućite novu audio funkciju u pozadini. Prekidač se može naći pod Settings > General > Allow background audio playback. Vivaldi takođe sada podrazumevano blokira video zapise koji se automatski reprodukuju, što se može konfigurisati u Settings > Site settings.

Ovo izdanje takođe ima nekoliko poboljšanja dizajna. Čitav interfejs sada može da se poveća ili smanji u veličini, nezavisno od skaliranja Android sistema. To bi moglo biti od pomoći na nekim tabletima ili Chromebook-ovima, gde fabričko skaliranje nije sasvim ispravno, ali Vivaldi kaže da je najkorisnije za automobile – browser se trenutno koristi na nekim vrhunskim automobilima preko Android Automotive-a.

Pročitajte i:  1Password: Biometrijski ključ stiže na Android

Vivaldi 5.7 za Android se nalazi u Google Play prodavnici. Takođe je dostupan preko UptoDown i Huawei prodavnica aplikacija, kao i direktan APK download. Desktop browser je dostupan za Windows, macOS i Linux.

Izvor: Howtogeek

Facebook komentari: