ePlaneta

Vivaldi dobio ugrađeni email klijent

Vivaldi, jedan od popularnijih alternativnih web browser-a, dobio je sopstveni, ugrađeni email klijent, Mail 1.0. Ovaj klijent omogućava korisnicima da dodaju različite email naloge, uključujući i Google-ov mail nalog. Pored toga, integrisani su Vivaldi Calendar i Feed Reader.

vivaldi

Novi klijent je sličan Gmail-u i Microsoft Outlook-u, sa porukama koje mogu da se pretražuju i organizuju u foldere, ali donosi i neke jedinstvene načine podešavanja mail-ova, kalendara i RSS feed-ova. Zgodno je što se pomenute stvari mogu prikazati u sidebar-u, pa ih je moguće pogledati bez napuštanja Internet stranice koja je trenutno aktivna.

Kalendar može da se koristi u online i offline modu, a događaji se u njega mogu upisivati bez napuštanja browser-a. Vivaldi Feed Reader omogućava da se YouTube video snimci gledaju inline, što proizvođač preporučuje, jer se (navodno) onemogućava praćenje korisnika.

Inače, Mail klijent je dostupan na Mac, Windows i Linux računarima, kao deo nove verzije Vivaldi browser-a. Vivaldi korisnici mogu da aktiviraju Mail 1.0 odlaskom na „Settings>General>Productivity Features“, gde je na dnu strane potrebno čekirati „Enable Mail, Calendar and Feed“ opciju.

Pročitajte i:  Ovo su najpotcenjeniji browseri koje morate isprobati

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,