Zebra

Vlada Srbije pokreće platformu za domaće IT kompanije u borbi protiv COVID-19

Povodom želje domaćih tehnoloških kompanija da se uključe u borbu protiv epidemije koronavirusa, Vlada Srbije je odlučila da pokrene odgovarajuće inicijative, koje vam prenosimo u celosti.

U skladu sa novonastalom situacijom i merama Vlade Republike Srbije, Fond za inovacionu delatnost poziva mala i srednja preduzeća da predlože projekte za rešavanje problema i vezi sa zdravljem i dobrobiti stanovništva, a koji su izazvani pandemijom Covid-19 da se prijave za finansijsku podršku. 

Šest miliona dinara po projektu

Podrška je namenjena mikro, malim i srednjim preduzećima registrovanim u Srbiji, a iznos podrške po pojedinačnom projektu iznosi do 6 miliona dinara. Na javni poziv mogu se prijaviti preduzeća sa već razvijenim prototipima, proizvodima, uslugama i tehnologijama, a koji mogu biti skalirani u kratkom vremenskom periodu i postati dostupni za primenu. Ovaj poziv je namenjen rešavanju problema iz oblasti javnog zdravlja, komunikacije, detekcije i zaštite, socijalnih medija, lanaca snabdevanja, finansija i slično, dok razvoj lekova i vakcina nisu predmet ovog javnog poziva.

Javni poziv je kontinuirano otvoren i prijave će biti procenjene po njihovom prijemu. Prijave se podnose putem e-maila na adresu: covid19-stop@inovacionifond.rs. Dodatne informacije o pozivu, kao i formular za prijavu, svi zainteresovani mogu naći na interent prezentaciji Fonda za inovacionu delatnost.

Pročitajte i:  Da li se najveće IT kompanije vraćaju u kancelarije?

tenohlogija

Vladina platforma za IT kompanije

Vlada Republike Srbije poziva sve kompanije i druge organizacije koje su spremne da građanima, privredi i državi stave na raspolaganje upotrebu njihovih digitalnih platformi i rešenja bez naknade tokom trajanja krize sa koronavirusom, da jave i to učine što pre.

Dodatno, ova teška situacija je prilika za sve kompanije i organizacije koje razvijaju digitalna rešenja u svim oblastima, a pre svega obrazovna digitalna rešenja, da pokažu solidarnost, kao i korisnost i neophodnost takvih rešenja. Kako piše portal Netokracija, Vlada Srbije odlučila je da pokrene platformu digitalnasolidarnost.gov.rs na kojoj će se nalaziti servisi koji su otvoreni kako bi se ljudima olakšao život u vreme vanrednog stanja, a po uzoru na servis pokrenut od strane Vlade Italije.

Kome treba da se jave?

Vlada će, sa svoje strane, sve koji se jave i iskažu spremnost da učestvuju u ovom zajedničkom poduhvatu, javno promovisati kako bi ih građani što više koristili. Sve ove aktivnosti koordinisaće Kancelarija za IT i eUpravu Vlade Republike Srbije, a kontakt na koji možete da pišete je digitalnasolidarnost@gov.rs.

Pročitajte i:  Strah od sajber napada podiže uzbunu u zemljama istočne Evrope 

Vlada Srbije još jednom apeluje da se iskoristi to što je ova situacija sa koronavirusom dala dodatan impuls digitalnom radu, digitalnim rešenjima i digitalizaciji uopšte. Izvesno je da će, kada kriza sa koronavirusom završi, ovo biti još jača osnova i podsticaj bržem digitalnom razvoju Srbije u godinama koje slede.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,