Vlada Srbije pokreće platformu za domaće IT kompanije u borbi protiv COVID-19

Povodom želje domaćih tehnoloških kompanija da se uključe u borbu protiv epidemije koronavirusa, Vlada Srbije je odlučila da pokrene odgovarajuće inicijative, koje vam prenosimo u celosti.

PCPress.rs Image

U skladu sa novonastalom situacijom i merama Vlade Republike Srbije, Fond za inovacionu delatnost poziva mala i srednja preduzeća da predlože projekte za rešavanje problema i vezi sa zdravljem i dobrobiti stanovništva, a koji su izazvani pandemijom Covid-19 da se prijave za finansijsku podršku. 

Šest miliona dinara po projektu

Podrška je namenjena mikro, malim i srednjim preduzećima registrovanim u Srbiji, a iznos podrške po pojedinačnom projektu iznosi do 6 miliona dinara. Na javni poziv mogu se prijaviti preduzeća sa već razvijenim prototipima, proizvodima, uslugama i tehnologijama, a koji mogu biti skalirani u kratkom vremenskom periodu i postati dostupni za primenu. Ovaj poziv je namenjen rešavanju problema iz oblasti javnog zdravlja, komunikacije, detekcije i zaštite, socijalnih medija, lanaca snabdevanja, finansija i slično, dok razvoj lekova i vakcina nisu predmet ovog javnog poziva.

Javni poziv je kontinuirano otvoren i prijave će biti procenjene po njihovom prijemu. Prijave se podnose putem e-maila na adresu: covid19-stop@inovacionifond.rs. Dodatne informacije o pozivu, kao i formular za prijavu, svi zainteresovani mogu naći na interent prezentaciji Fonda za inovacionu delatnost.

Pročitajte i:  Ministar Jovanović ugostio devojčice iz OŠ „Sveti Sava“ u Vladi Republike Srbije

tenohlogija

Vladina platforma za IT kompanije

Vlada Republike Srbije poziva sve kompanije i druge organizacije koje su spremne da građanima, privredi i državi stave na raspolaganje upotrebu njihovih digitalnih platformi i rešenja bez naknade tokom trajanja krize sa koronavirusom, da jave i to učine što pre.

Dodatno, ova teška situacija je prilika za sve kompanije i organizacije koje razvijaju digitalna rešenja u svim oblastima, a pre svega obrazovna digitalna rešenja, da pokažu solidarnost, kao i korisnost i neophodnost takvih rešenja. Kako piše portal Netokracija, Vlada Srbije odlučila je da pokrene platformu digitalnasolidarnost.gov.rs na kojoj će se nalaziti servisi koji su otvoreni kako bi se ljudima olakšao život u vreme vanrednog stanja, a po uzoru na servis pokrenut od strane Vlade Italije.

Kome treba da se jave?

Vlada će, sa svoje strane, sve koji se jave i iskažu spremnost da učestvuju u ovom zajedničkom poduhvatu, javno promovisati kako bi ih građani što više koristili. Sve ove aktivnosti koordinisaće Kancelarija za IT i eUpravu Vlade Republike Srbije, a kontakt na koji možete da pišete je digitalnasolidarnost@gov.rs.

Pročitajte i:  Ministarstvo informisanja i telekomunikacija poziva mlade da se pridruže timu Ministarstva za realizaciju projekata

Vlada Srbije još jednom apeluje da se iskoristi to što je ova situacija sa koronavirusom dala dodatan impuls digitalnom radu, digitalnim rešenjima i digitalizaciji uopšte. Izvesno je da će, kada kriza sa koronavirusom završi, ovo biti još jača osnova i podsticaj bržem digitalnom razvoju Srbije u godinama koje slede.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,