ePlaneta

VLC 4.0 dolazi sa novim interfejsom

Četvrta verzija VLC plejera dolazi s podrškom za puštanje medija sa različitih platformi, a u planu je lansiranje na tržište u narednim mesecima, piše Protocol. Novitet je redizajn interfejsa, sa kojim se nadaju da će korisnicima doneti moderan izgled. Tim koji radi na novoj verziji plejera takođe pokušava da ubaci što više online sadržaja u softver, kao i napravi novi način korišćenja VLC-a u pregledaču.

PCPress.rs Image

Takođe, saopšteno je i da se radi na nekoj vrsti konkurenta IMDB-u. Razvojni tim VideoLAN koji je iza projekta VLC, prikazao je deo novog izgleda javnost još u februaru 2019. godine na jednoj od konferencija, a prva stvar koja zapadne za oko je da se odustalo od svetlo-sivih elemenata, u korist modernijih providnih (transparentnih) opcija.

PCPress.rs Image

Uz VLC 4.0 VideoLAN tim takođe radi na tome da donese što više sadržaja trećih strana u videe, a jedna od mogućnosti za zaradu je i besplatni video sa reklamama. Iz VideoLAN-a već su napomenuli da je cilj da se pokrene bilo koji format videa direktno iz pregledača, a možda najinterensantnija stvar je takozvani Moviepedia Project, kako ga interno zovu. To je pokušaj da se napravi baza filmova poput IMDB-a, koju će korisnici održavati i uređivati. 

PCPress.rs Image

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,