Vodafone ipak pod istragom

Britanski regulator konkurencije predložio je detaljnu istragu spajanja Vodafona i mobilne mreže Three.

PCPress.rs Image

Uprava za konkurenciju i tržište saopštila je da se može očekivati da će sporazum rezultirati značajnim smanjenjem konkurencije u Velikoj Britaniji.

CMA je odredila 18. septembar kao krajnji rok za detaljnu istragu ove dve kompanije. Sporazum je pod lupom jer prema proceni regulatornog tela stvara uslove da se poveća cena a smanji kvalitet, što će umanjiti konkurenciju na tržištu mobilne telefonije u Velikoj Britaniji. Regulatori tvrde da bi transakcija mogla da dovede do toga da operateri virtuelnih mobilnih mreža, koji se oslanjaju na infrastukturu Vodafone i Three, ne budu u mogućnosti da pregovaraju o dobrim poslovima za sopstvene korisnike.

Proces regulatora zavisi od odluke o tome da li će dogovor dovesti do „značajnog smanjenja konkurencije“ na tržištu. CMA može očistiti transakciju u odsustvu SLC ili zatraži pravne lekove od kompanija kako bi rešila svoje probleme.

Vodafone i Three su u zajedničkoj izjavi rekli da je istraga očekivani sledeći korak i da je u skladu sa vremenskim okvirom za završetak koji su dve kompanije postavile od samog početka.

Pročitajte i:  Vodafone u Nemačkoj otpušta 2.000 zaposlenih 

Dve mobilne mreže su rekle da ostaju uverene da će transakcija podstići jaču konkurenciju u mobilnom sektoru i omogućiti korisnicima i preduzećima promenu kvaliteta mreže, brzine i pokrivenosti od prvog dana.

Izvor: cnbc.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *