ePlaneta

Vodafone u Nemačkoj otpušta 2.000 zaposlenih 

Vodafone u Nemačkoj planira da u naredne dve godine u okviru restrukturiranja uštedi oko 400 miliona evra. To će rezultirati smanjenjem oko 2.000 radnih mesta, saopštila je kompanija.  

PCPress.rs Image

“Ažuriranje zastarele IT strukture”

Ova mera je deo programa smanjenja troškova koji je najavljen pre skoro godinu dana. Program će obuhvatiti ukupno otpuštanje 11.000 radnika širom sveta. “Troškovi zaposlenih će biti smanjeni kroz uštede i premeštanje oko 2.000 radnih mesta. U određenom delu neki zadaci u budućnosti će se obavljati povećanom automatizacijom“.  

Kompanija je deo britanskog telekomunikacionog giganta Vodafone. Veliki deo ušteda doći će iz isključivanja i ažuriranja zastarelih IT struktura. Međutim, investicije u visoko-profitabilne oblasti poput oblaka i poslovanja sa korporativnim klijentima će biti ojačane.  

Grupa za mobilne telefone tokom prvih deset godina ovog veka proširila je svoje poslovanje širom Evrope, ali se suočila sa izazovima u Španiji i Italiji. Zbog toga je dogovorila prodaju svoje italijanske jedinice švajcarskoj kompaniji Swisscom. 

Ranije ovog meseca, Vodafone je saopštio da će zameniti svog šefa u Nemačkoj, imenovanjem Ahmed-a Essam-a, iz Vodafone-a u Velikoj Britaniji. Ahmed će dobiti funkciju izvršnog predsednika Nemačke i glavnog izvršnog direktora Evropskih tržišta. 

Pročitajte i:  Nemačka optužuje Rusiju za masovne sajber napade

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,