Vodafone otpušta 11.000 zaposlenih u naredne 3 godine

Vodafone najavio otpuštanje 11.000 zaposlenih u naredne tri godine.

PCPress.rs Image

Britanski gigant mobilnih telefona Vodafon je u saopštio da planira da otpusti 11.000 zaposlenih u naredne tri godine jer nova direktorka zahteva jednostavniju organizaciju. To je ukupno 10% globalne radne snage ove kompanije.

Nova direktorka smatra da uspeh kompanije zavisi od jednostavnije organizacije. Prvi korak ka povratku u trku sa konkurentima vidi u smanjenju složenosti sistema. Nakon što je tokom ove godine Vodafon ukinuo već desetinu hiljada radnih mesta širom sveta, nova najava otpuštanja sve manje liči na pokušaj jednostavnosti a sve više na oslabljenu ekonomiju.

Prethodni direktor Nik Rid je podneo ostavku početkom decembra nakon četvorogodišnjeg mandata koji je obeležio strim pad cene akcije kompanije. Vodafon ima više od 300 miliona korisnika u Evropi i Africi a posvećen je i ubrzanju uvođenja 5G u Velikoj Britaniji.

Visoki troškovi i pad prodaje su posledica sve složenijih spoljnih uticaja na poslovanje. Jedan od značajnih faktora za dalji opstanak ove kompanije je i uvođenje zabrane kineskom gigantu Huawei da posluje i uvodi 5G u Veliku Britaniju.

Pročitajte i:  Nemačka uvodi zabranu kineskih komponenti za ključne delove 5G

Izvor: gadgets360.com

Facebook komentari: