BIZIT plus

Volim tehnologiju, ali…, Dejan Cvetković, Microsoft | BIZIT2021

“Volim tehnologiju, ali…” je naziv predavanja Dejana Cvetkovića, Chief Technology Officer, Microsoft Dev Center, Serbia. Dejan je proveo 28 godina u Microsoft-u i svoje bogato iskustvo je preneo publici BIZIT-a. Dejan je jedan od onih koji su najzaslužniji za samo postojanje Microsoft kancelarije u Beogradu i opisao je kako je to teklo.

PCPress.rs Image

“Hteo sam da nazovem prezentaciju “Tito je bio u pravu”, inspirisan lokacijom na kojoj se održava ova manifestacija. Koja je najveća vrednost koju jedna uspešna kompanija može da ima? To su ljudi. I to je rekao još Tito – “Čovjek je naše najveće blago”, i to je deviza koja važi u današnje vreme za svakog ko želi uspeh u sferi biznisa. Kako privući ljude i steći korisnike, i ne samo korisnike, kako steći nove radnike u firmi? San svakog inženjera je bio da radi u Microsoft-u, pa sam otišao u Kanadu. Bila je bitna želja, strast i neko iskustvo koje sam poneo iz Jugoslavije. Ljudi iz Microsoft-a su me maksimalno podržavali u svakom koraku napretka moje karijere. Niko nije verovao da ćemo dovesti Microsoft u Beograd, ali mi smo 2003. krenuli u to, 2004. smo predstavili projekat u centrali Microsoft-a sa malim budžetom, i dovedemo Microsoft u Beograd! Krenuli smo sa 8 inženjera, danas imamo razvojni centar sa 500 inženjera. Tako smo došli i doveli Microsoft u Beograd. Definisanje budućnosti je moguće samo sa ljudima, a novac je potreban, ali ne i dovoljan uslov.”

Pročitajte i:  Hakeri SolarWinds napadaju Microsoft u očiglednoj recon misiji

Dejan Cvetković je potom govorio o vođenju timova, načinima motivisanja radnika i svemu onome što je karakterisalo njegovu bogatu karijeru. Time je okončan prvi dan BIZIT 2021 konferencije.

Ukoliko vam se dopada sadržaj konferencije, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom BIZIT YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo sledeće godine bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari: