Volkswagen gradi svoju prvu fabriku EV baterija u Severnoj Americi

Volkswagen grupa i njegova podružnica za proizvodnju baterija PowerCo osnovaće prvu prekookeansku gigafabriku za proizvodnju baterijskih ćelija u Kanadi.

PCPress.rs Image

Kompanija planira da proizvodnja počne 2027.godine

Volkswagen želi da unapredi svoje poslovanje sa baterijama i lokalizuje proizvodnju za svoja električna vozila. Kompanija je napravila još jedan korak ka tom cilju. Volkswagen je najavio prvu fabriku za proizvodnju baterijskih ćelija koju će izgraditi u Kanadi.

Prva gigafabrika za proizvodnju baterija ovog proizvođača automobila van Evrope proizvodiće baterije za EV i biće smeštena u Sent Tomasu u Ontariju. Volkswagen je u saopštenju naveo da je Kanada idealna lokacija zbog snabdevanja sirovinama iz lokalnih izvora i „širokog pristupa čistoj električnoj energiji“. Više detalja o gigafabrici biće otkriveno nešto kasnije. Međutim, kompanija planira da proizvodnja počne 2027.godine. Prošle godine, VW je naveo da planira da izgradi šest PowerCo fabrika u Evropi. Neke od lokacija su Zalcgiter u Nemačkoj i Valensija u Španiji.

Ova vest stiže samo samo nedelju dana nakon što je VW potvrdio planove za fabriku u Južnoj Karolini, gde će proizvoditi električne automobile pod svojim novim brendom Scout. Volkswagen želi da ga oživi kao zaseban brend do 2026. godine. Kompanija očekuje da će proizvoditi više od 200.000 EV u fabrici svake godine kao deo svoje strategije da ima jače uporište u Severnoj Americi. Planirano je da proizvodnja počne do kraja 2026.godine.

Pročitajte i:  Američka sajber agencija optužuje ruske hakere za napad na vladine mejlove   

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,