Top50 Glas publike

Volkswagen i Hino Motors dogovorili partnerstvo

Poslovanje nemačkog Volkswagena s kamionima i autobusima i Toyotin proizvođač kamiona Hino Motors dogovorili su partnerstvo u razvoju tehnologija hibridnih vozila, umrežavanja, električnih automobila i autonomnih sistema vožnje.

PCPress.rs Image

Dve kompanije će ostati nezavisne, ali će zajedno razvijati inovativne tehnologije, stoji u zajedničkom saopštenju. Uprave i njihovi predstavnici oformili su odbor na kojem će raspravljati o dugoročnim ciljevima i istraživati i procenjivati saradnju na postojećim tehnologijama. Takođe će analizirati inicijative za nove tehnologije u tom sektoru.

Udruživanjem snaga u strateškom partnerstvu dve kompanije će “dobiti mogućnost širenja uticaja na svetskom nivou i izgraditi superiornu poziciju koja će im omogućiti da se uspešno uhvate u koštac s izazovima u industriji”. S dolaskom digitalne ere i robotike u auto-industriju, proizvođači automobila širom sveta su pod pritiskom da kupcima isporuče vozila koja se povezuju na mrežu ili koja automatski sprečavaju sudare. Ulazak u partnerstva im štedi troškove i povećava konkurentnost. Današnji sporazum udružuje dva glavna igrača u sektoru kamiona i autobusa, a analitičari kažu da taj sektor može najviše da profitira primenjujući nove tehnologije.

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Autonomno vozilo koje se razlikuje od drugih
SBB

Tagovi: , , , , , ,