ePlaneta

Volvo želi da uvede ograničenje brzine na 180 km/h u svojim novim automobilima

Pri dizajniranju automobila uglavnom se misli na bezbednost, te vozila dolaze sa svim vrstama sigurnosnih funkcija. Svi proizvođači automobila imaju prilično dobru reputaciju kada je kreiranje snažnih automobila sa sigurnosnim karakteristikama u pitanju, a sada se čini da Volvo želi dalju nadogradnju. Kompanija je nedavno objavila da će u budućim Volvo automobilima proizvođač automobila nametnuti ograničenje brzine od 180 km/h. 

PCPress.rs Image

Prema Hakan Samuelsson-u, predsedniku i izvršnom direktoru, „Volvo je lider u sigurnosti: uvek smo bili i uvek ćemo biti. Zbog našeg istraživanja znamo gde su problematične oblasti kada je u pitanju nastajanje ozbiljnih povreda i smrtnih slučajeva u našim automobilima. I dok ograničenje brzine nije konačno rešenje, vredi pokušati, a biće dobro ako se spase makar jedan život.“

U ovom trenutku automobili mogu uglavnom da postignu jako velike brzine, pri čemu je poštovanje ograničenja brzine u potpunosti na vozaču. Međutim, sa ovom novom mogućnošću, automobili će automatski nametnuti ta ograničenja svojim vozačima, iako je doduše 180 km/h još uvek prilično brzo. Pored ovih ograničenja brzine, Volvo će takođe istražiti kako se geofencing tehnologija može koristiti za kreiranje pametne kontrole brzine, posebno u područjima oko bolnica ili škola kako bi se sprečile nesreće koje bi mogle da nastanu zbog prebrze vožnje.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,