VR revolucija: Ruke umesto kontrolera

Na pomolu je prava mala revolucija u svetu virtualne realnosti, što će korisnici koji upotrebljavaju ovu tehnologiju itekako zapaziti, a možemo samo da naslutimo kolike će mogućnosti to otvoriti razvojnim timovima. Korisnici ovog VR uređaja moći će uskoro samo uz pomoć svojih ruku da upravljaju Oculus Quest-om.

facebook oculus quest vr

 

Sa firmware update-om u 2020. godini, svi korisnici ove naprave moći će intuitivnije da upravljaju kroz svet virtuelne stvarnosti. CEO i osnivač Facebook-a Mark Cukerberg objavio je ovu vest na konferenciji u San Hozeu, Koliforniji: “Odmah pošto smo napravili kontrolore, zapitali smo se kako ih možemo napraviti još boljim? Kako da napravimo da umesto kontrolora koristimo ruke?”

“Nema kontrolora, nema dugmića, nema senzora – samo vaše ruke.”

Dok Oculus pokušava da učini pristupačnijim VR, tako što izbacuje fizičke dugmiće, kablove, smanjuje potrebu za korišćenjem veoma jakih računara, time se VR lakše usvaja i čini dostupnijim. Praćenje ruku trebalo bi da omogući igračima da se više osete kao da su u igri, a očekuje se da će uređaj razumeti dijapazon pokreta. Međutim, na početku verovatno neće biti velikog broja igara koje ovo podržavaju. 

Pročitajte i:  12. Weekend Media Festival: Rasplet situacije sa Facebook-om je tek počeo

Izvor: Techradar

Facebook komentari:

Vertiv

5G 2019
Tagovi: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.