VR revolucija: Ruke umesto kontrolera

Na pomolu je prava mala revolucija u svetu virtualne realnosti, što će korisnici koji upotrebljavaju ovu tehnologiju itekako zapaziti, a možemo samo da naslutimo kolike će mogućnosti to otvoriti razvojnim timovima. Korisnici ovog VR uređaja moći će uskoro samo uz pomoć svojih ruku da upravljaju Oculus Quest-om.

facebook oculus quest vr

 

Sa firmware update-om u 2020. godini, svi korisnici ove naprave moći će intuitivnije da upravljaju kroz svet virtuelne stvarnosti. CEO i osnivač Facebook-a Mark Cukerberg objavio je ovu vest na konferenciji u San Hozeu, Koliforniji: “Odmah pošto smo napravili kontrolore, zapitali smo se kako ih možemo napraviti još boljim? Kako da napravimo da umesto kontrolora koristimo ruke?”

“Nema kontrolora, nema dugmića, nema senzora – samo vaše ruke.”

I just announced a new way to use your hands in virtual reality that we've been working on for a while. Here's a video of the first time I tried this out. Coming to Quest soon!

Posted by Mark Zuckerberg on Среда, 25. септембар 2019.

Dok Oculus pokušava da učini pristupačnijim VR, tako što izbacuje fizičke dugmiće, kablove, smanjuje potrebu za korišćenjem veoma jakih računara, time se VR lakše usvaja i čini dostupnijim. Praćenje ruku trebalo bi da omogući igračima da se više osete kao da su u igri, a očekuje se da će uređaj razumeti dijapazon pokreta. Međutim, na početku verovatno neće biti velikog broja igara koje ovo podržavaju. 

Pročitajte i:  Predstavljen Vive Cosmos sistem virtuelne realnosti

Izvor: Techradar

Facebook komentari:

SBB

Disaster recovery
Tagovi: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.