Računari i Galaksija

VR tobogan novo ime za dobru zabavu u aqua parku

Živimo u društvu koje se brzo zasiti, pa mu svaka novost lako postane dosadna, te posete običnim zabavnim parkovima više nisu dovoljne da bi se zasitili moderni apetiti. Upravo je to jedan od razloga što je Therme Erding zabavni park u Nemačkoj u svoje vodene tobogane uključio i elemenat virtuelne realnosti, a kako bi korisnike motivisao da ponovo osete radost, te želju za nekom aktivnošću.

Kompanija Ballast VR postarala se da kreira uređaj koji je otporan na vodu, što je omogućilo i VRSlide, a najveći izazov je bio to što se svaki korisnik u okviru ovog tobogana kreće drugačijom brzinom, što znači da je bilo neophodno da se kreira precizan sistem za praćenje, na osnovu kojeg bi se VR sadržaji emitovali na vreme. VR uređaj je prilično impresivan, te može da izdrži dubine do pet metara, a funkcioniše uz pomoć ugrađenog Samsung Galaxy S8 modela, koji je zadužen za pokretanje prilagođenog softvera za VR iskustva, te ima bežično punjene, što ga čini jednostavnim za korišćenje.

Pročitajte i:  Microsoft najavio gašenje Windows Mixed Reality projekta

Tako korisnici, nakon što kroče na VR tobogan, plutaju kroz različite scenarije, pa su rezultati iznenađujuće efektni, iako scene više podsećaju na neku PlayStation 2 igru nego na savršenu grafiku koja simulira neku realnu dimenziju.

Izvor: Digital Trends

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,