Iako je VSCO poznat zbog mogućnosti manevrisanja fotografijama i videom, ipak ste do sada vašoj zajednici mogli da podelite samo fotografije. Sada je kompanija objavila širi svoj društveni aspekt aplikacije i daje članovima mogućnost da postavljaju video. 

PCPress.rs Image

U svojoj objavi, iz kompanije VSCO naveli su da su se mogućnosti njihovih alata za manevrisanje videom duplirale u poslednjih godinu dana, “čak i bez mogućnosti da se video direktno postavlja”, u aplikaciju. Sada objavljivanje videa čine dostupnim za sve članove, s obzirom da je očigledno veoma tražena funkcija.

Kako bi postavili video, korisnici bi trebalo da prođu kroz standardni proces montiranja videa i na kraju izaberu izmontirani fajl iz galerije. Takođe, imaju opciju da dodaju i naslov. Ta mogućnost već je krenula da se pojavljuje nekim iOS korisnicima, a za korisnici Android operativnog sistema na to ažuriranje, sačekaće nekoliko nedelja. Iz kompanije objavljuju da će uskoro doneti i mnoge druge zanimljive funkcije kao što je “repostovanje” videa.