TrendMicro

Microsoft popravio bug u Windows 10 tražilici

Iako je vest o novom velikom bagu na Windows 10 operativnom sistemu pogodila veliki deo korisnika, Microsoft je objavio da je problem rešen. Podsećanja radi, sve je krenulo u sredu ujutru kada je jedan broj korisnika na internetu objavio da je došlo do kraha Windows Search bara, i da ne mogu da pretražuju fajlove na svojim računarima.

windows 10 search bar bag

Gde je nastao problem?

Svi su se požalili da su u alatu search bar, nakon kucanja određenog pojma dobili prazan okvir, umesto povezanih rezultata. Search bar je jedan od najkorišćenijih alata kod Windows operativnih sistema, a korisnicima olakšava pronalaženja različitih tipova fajlova na računaru. Nekoliko sati nakon prijavljivanja problema, Microsoft je objavio da je problem rešen za većinu korisnika, ali da će neki morati iznova da pokrenu računare.

“Ovaj problem je rešen za većinu korisnika, i u nekim slučajevima biće potrebno ponovo pokrenuti računar kako bi funkcionisao normalno”, rečeno je u objavi kompanije Microsoft. Iako trenutno širom sveta ovaj sistem koristi preko 800 miliona korisnika, Microsoft nije objavio koliko je stvarno korisnika pogođeno ovim problemo.

Pročitajte i:  Microsoft i HoloLens za vojnike

Paralelno sa tim, jedan deo korisnika je prijavio da se problem rešava onemogućavanjem Binga u start meniju, i da nakon toga sve funkcioniše normalno.

prelazak sa windows 7 na windows 10

Dosadašnji problemi sa Windows 10 sistemom

U poslednje vreme desio se i jedan veliki propust na Windows 10 sistemu, a njega je otkrila američka Agencija za nacionalnu bezbednost (NSA), za koju su rekli da može da se koristi za stvaranje zlonamernih softvera koji su izgledali legitimno. Međutim, Microsoft je samo izdao update za ovu grešku i objavio kako nisu pronašli dokaze da je iko zloupotrebio te propuste.

Nakon otkazivanja podrške za Windows 7, očekuje se da se broj korisnika Windows 10 operativnog sistema uskoro povećava, jer će im to biti jedina opcija, bar što se Microsoftovih rešenja tiče.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,