QNAP Mikroprinc

VW predstavio robota koji je i mobilni EV punjač

Sada je jasnije nego ikada, kako će funkcionisati VW prototip robota za punjenje automobila na električnu energiju. Time je jedan od najvećih svetskih proizvođača automobila ponudio uvid javnosti u svoj mobilni punjač i način na koji će funkcionisati. Taj prototip nije običan robot, već ima i karakter, lice koje zasvetli dok se priključuje na auto koji će puniti.

Robot velikih mogućnosti

Robot funkcioniše samostalno a pali se kroz aplikaciju ili kroz komunikaciju sa automobilom. Korisnik neće imati potrebe da otvara vratanca rezervoara ili da “govori” robotu da bi trebalo da se prekine sa punjenjem. Takođe, navodi se da ne bi trebalo ni da se korisnici brinu da će taj robot biti zauzet, jer on ima mogućnost da izađe iz ležišta i dođe do vašeg automobila, ostavljajući prostor za druge da se nakače na istu bazu. Sistem je očigledno napravljen kako bi se punili novi električni modeli kompanije, poput SUV-a Volkswagen’s ID.4, međutim verovatno će raditi i sa drugim automobilima.

Pročitajte i:  Volkswagen budućnosti: Robotska stanica za punjenje električnih automobila

VW još nije saopštio kada će simpatični robot biti dostupan na tržištu, iako je ne-tako-mobilna “fleksibilna stanica za punjenje” u planu u 2021. godini.

Izvor: volkswagen

Facebook komentari:
PC Press - Video konferencije

Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.