Wall Street Journal pogođen hakerskim napadom iz Kine

News Corp navodi da je bio meta hakerskog napada koji je pogodio i The Wall Street Journal, New York Post, Dow Jones, kao i druge publikacije i poslovne jedinice. Kompanija veruje da je Kina povezana sa ovim napadom i da je cilj napada možda bilo prikupljanje obaveštajnih podataka.

Wall Street Journal pogođen hakerskim napadom iz Kine

The Wall Street Journal i ranije bio meta cyber napada

Napad je otkriven 20. januara kada je News Corp obavestio organe za sprovođenje zakona. Prema The Wall Street Journal-u, kompanija je rekla zaposlenima da je pretnja najverovatnije završena i da nudi podršku pogođenim korisnicima. Čini se da nisu hakovani sistemi koji sadrže finansijske i korisničke podatke. Ovo nije prvi put da je The Wall Street Journal bio meta cyber napada.

U publikaciji se navodi da su kineski hakeri koji su imali za cilj da prate izveštavanje o zemlji pristupili njenoj mreži još 2013. Ove nedelje, direktor FBI-ja Kristofer Rej rekao je da Kina stoji iza ovog „masovnog, sofisticiranog hakerskog programa“. Rej je primetio da agencija ima više od 2.000 istraga u toku u vezi sa krađama američke tehnologije ili informacija koje je navodno organizovala kineska vlada.

Pročitajte i:  BYD i peta generacija DMI hibridne tehnologije 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,