Wallflower priključak vas upozorava da niste isključili šporet

Wallflower monitor namenjen je onima koji često, pošto napuste svoj dom, razmišljaju o tome da li su isključili šporet. Ovaj novi dodatak platformi Internet of Things tako može da se priključi na šporet, te da se poveže na aplikaciju na pametnom telefonu, preko koje korisniku šalje obaveštenje u slučaju da je ovaj zaboravio da isključi uređaj.

PCPress.rs Image

Prema specifikacijama, Wallflower aplikacija koristi informacije iz pametnog priključka na osnovu kojih obaveštava korisnika o aktivnosti šporeta. Ako je uređaj aktivan više nego obično, a iz kompanije kažu da aplikacija “uči o ponašanju korisnika prilikom kuvanja”, iz priključka će se oglasiti alarm, te će stići obaveštenje na telefon korisnika. Aplikacija može da odredi i lokaciju korisnika, te da na osnovu toga zaključi da li ovaj napušta kuću pre nego što je isključio šporet.

Na aplikaciju može da se doda više uređaja, te više korisnika, tako da svi iz domaćinstva mogu da joj pristupe. Korisnici koji su zabrinuti za svoje starije rođake koji žive sami, a imaju običaj da zaborave da isključe šporet, mogu da kupe ovaj priključak, te ga instaliraju na uređaj u bilo kojem domaćinstvu, i povežu ga sa aplikacijom na svom pametnom telefonu.

Pročitajte i:  Nova TV serija inspirisana video igrom Fallout

Wallflower  je dostupan na Amazon-u, a po ceni od 129 dolara.

Izvor: Mashable

Facebook komentari: