Walmart pokreće virtuelnu kabinu za probe

Jedini mali fizički prostor u kome ljudi vole da provode manje vremena od kabine za presvlačenje je prenosivi toalet, a čak i tada je blizu.

PCPress.rs Image

Može biti od pomoći prilikom onlajn kupovina

Ovo je verovatno razlog zašto Walmart pokreće virtuelnu kabinu za probe „Be Your Own Model“ koja omogućava korisnicima da postavljaju svoje polugole fotografije  isprobaju odeću na donekle realističan način. Ne samo da prekriva sliku, već prikazuje senke i kako se tkanina može nabrati preko vas. Walmart kaže da tehnologija proširene stvarnosti uključuje „tehnike koje su prvobitno korišćene u razvoju visoko preciznih topografskih karata“, što znači da ako tehnologija može da razvije topografske karte Klivlenda, može da se nosi i sa vašim telom.

Ova funkcija može biti posebno korisna kada isprobavate košulju koja dolazi u nekoliko različitih veličina. XL može na kraju izgledati vrećasto, a S preusko. Walmart je u maju pokrenuo svoju virtuelnu sobu za izbor modela. Trenutno omogućava kupcima da biraju između 50 modela različitih tipova tela i visina i pronađu onog koji im najviše pristaje. To je omogućeno kupovinom virtuelne platforme Zeekit za isprobavanje. Preko 270.000 komada ženske odeće može se virtuelno isprobati (izvinite momci). Od 15. septembra 2022. ova funkcija je dostupna na iPhone uređajima u aplikaciji Walmart. Biće otvoren za Android korisnike za nekoliko nedelja, navodi Walmart.

Pročitajte i:  Walmart se možda sprema za kupovinu brenda Vizio

Čini se da se kompanije postepeno postrojavaju da vide ljude polugole, čak i ako niko drugi to ne želi. Amazon Halo View, fitnes uređaj za nošenje koji treba da se takmiči sa sličnim Fitbit-u, sadrži alatku „Body“ koja vam omogućava da otpremate „minimalno odevene“ slike sebe u svrhu procene telesne masti dok napredujete. Ima sve dostojanstvo odmeravanja u ordinaciji, ali uz očigledne brige o privatnosti i bezbednosti. Ovo nije potpuno novo. Pre nekoliko godina, TSA je ukinuo svoj program skenera golih tela nakon bitke za privatnost, tako da ako osoba sada prođe kroz jedan, softver pokazuje samo generički pregled. Što se odeće tiče, barem Amazon trenutno koristi ovu vrstu funkcije samo za vaša stopala.

Izvor: Howtogeek

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,