Webinar o srpskom jeziku u IT industriji

Korišćenje tuđica u svakodnevnom govoru nije nikakva novost. U poslovnom svetu korišćenje engleskih reči i fraza je postalo uobičajeno, i mnoge od njih se uopšte i ne prevode ili im se nije našao adekvatan termin na srpskom jeziku. Neki sektori, među kojima je svakako i sektor informaciono-komunikacionih tehnologija, odavno su usvojili ovakvu leksiku, pa ne čudi što su i pozicije, oblasti, trendovi, procesi, pa i sektori na engleskom jeziku.

PCPress.rs Image

Tech Talk o upotrebi našeg jezika u informacionoj industriji

Na do sad potpuno drugačijem Tech Talk-u govoriće se (ne)uspešno integrisanom rečniku informacione industrije u srpski jezik, zašto je ovo problem i šta možemo da uradimo da bismo ga umanjili, biće reči o značaju jezika u informacionim tehnologijama, ali i kako je tehnologija promenila način na koji se komunicira, i kojoj su vrsti i kanalima komunikacije naklonjeniji milenijalci.

Za bolju interakciju sa svima koji žele da prisustvuju ovom razgovoru i postave neka pitanja koristiće se Sli.do.

Tech Talk je osmišljen kao serija inspirativnih razgovora na različite teme koje organizuje kompanija Endava. Ovoga puta u ulozi domaćina će se naći Borivoje Kovač, Delivery Manager u Endavi, a njegov gost će biti Milena Međak, Business Analyst u Endavi.

Predavači

Milena Međak je biznis analitičar u Endavi. Kao diplomirani filolog skandinavskih jezika, profesionalnu karijeru je započela prevođenjem, a zatim i u komunikacijama. Zainteresovana za korisničko iskustvo, u telekomunikacionoj industriji je iz korporativnih komunikacija, uz master diplomu menadžmenta, prešla u marketing gde je upravljala korisničkim iskustvom i razvijala procese, proizvode i usluge fokusirane na korisnike. Danas u Endavi radi kao biznis analitičar, svojevrsni prevodilac poslovnih potreba klijenta prema agilnim razvojnim timovima, uvek zainteresovana za unapređenje komunikacija svih vrsta.

Borivoje Kovač je Delivery Manager sa preko 20 godina iskustva u razvoju softvera i menadžmentu. Radio je na poziciji razvojnog menadžera za nacionalnu telco kompaniju, bio programski menadžer značajnog regionalnog proizvođača softvera specijalizovanog za Business intelligence rešenja, suosnivač je startapa i arhitekta i vodeći programer na nekoliko informacionih sistema. Ljubitelj je ilustracije i razvoja igara. Trenutno vodi regionalne agilne timove koji rade za vodeću kompaniju u oblasti finansija sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Vebinar će biti snimljen i dostupan za offline gledanje. Svi mogu da se prijave za učestvovanje. Očekivano vreme trajanja je oko 45 minuta kada je prezentacija u pitanju, nakon čega će 15 minuta biti posvećeno diskusiji i pitanjima publike. Evo i linka za prijavu za sve zainteresovane!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: