ERP 2024

Western Digital kupovinom Upthere želi da izgradi bolju opciju za čuvanje podataka u cloud-u

Western Digital je već dugo pouzdano ime kada je reč o čuvanju duplikata (backup) fajlova, a nova akvizicija znači da žele da se prošire i na cloud skladištenje. Kompanija WD je objavila da je kupila Upthere, firmu koja nudi aplikacije koje povezuju različite uređaje i sinhronizuju fajlove i fotografije, a WD planira da nastavi nadogradnju servisa.

PCPress.rs Image

Upthere je osnovana 2011. ali je tek 2015. izašla u javnost sa svojom prvom aplikacijom i od tada ne radi ništa novo, što ukazuje da Upthere aplikacije nisu naišle na dobar odziv kod publike. Upthere je obećao da će pojednostaviti sinhronizovanje i pronalaženje fajlova, što je jako težak posao, pogotovo od kada Google i Apple postaju sve bolji i u jednom i u drugom u poslednjih nekoliko godina, a pri tom ove usluge ne naplaćuju uvek.

Upthere će nastaviti sa radom pod okriljem WD, i trebalo bi da nastavi da stvara nove opcije i proizvode. Međutim, WD ostaje nejasan u svojoj izjavi i za sada se samo zna da će akvizicija povećati portfolio korisničkih proizvoda sa novim cloud ponudama.

Pročitajte i:  Apple će prodavati svoje Vision Pro slušalice van SAD-a

Prodaja Upthere je pokazatelj koliko je teško biti provajder cloud usluga, i to bez kontrolisanja softverske platforme, kao što to rade Apple, Google ili Microsoft.

Samo da podsetimo da se pod okriljem Western Digital-a nalaze i HGST (Hitachi-Seagate), od 2012. i SanDisk, od 2016.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,