Western Digital predstavio hard diskove od 20 terabajta

Western Digital je uspeo da na standardne HDD ploče prečnika 3.5 inča, spakuje još veću količinu podataka (20TB). Njihovi novi modeli, WD 20TB Ultrastar DC HC560, i WD Gold koriste OptiNAND tehnologiju koja integriše iNAND Universal Flash Storage (UFS), Embeded Flash Drive (EFD), sa tradicionalnim hard diskovima, uspevajući da po jednoj ploči smesti znatno više podataka nego što je to do sada bilo moguće.

wd

20 TB za svakoga

Oba diska koriste i Energy-Assisted Magnetic Recording (EAMR), HelioSeal tehnologiju, zahvaljujući kojoj se minimizuje otpor vazduha prilikom rotiranja ploča.

Projektovano vreme upotrebe za oba diska je 2.5 miliona časova. To ukazuje da oni nisu namenjeni za kućnu, već za profesionalnu upotrebu. Ultrastar DC HC560 je namenjen za rad u cloud okruženjima i data centrima, kao i za velike sisteme video nadzora, ili za NAS sisteme velikog kapaciteta. Za sada nema podataka koliko bi ovaj disk mogao da košta.

WD Gold je dizajniran za enterprise okruženja i donosi do 10 puta veću sigurnost i otpornost na kvarove od standardnih desktop hard diskova. Stoga je i njegovo polje primene na poslovima koji zahtevaju velike količine upisa i čitanja podataka. Cena ovog modela je 680 dolara.

Pročitajte i:  Prva 4 TB SD kartica stiže sledeće godine

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,