BIZIT 2022

Westworld Alexa igra podseća na radio dramu

Tvorci serije Westworld poznati su po tome što često objavljuju materijale koji ukazuju na dalji tok priče, a kao deo marketinške strategije. Poslednji u nizu ovakvih poteza je kratka igra Westworld: The Maze, namenjena Amazon Alexa uređajima, a funkcioniše donekle suprotno nego prethodne strategije, budući da ne insinuira dalje rasplete, već zahteva znanje o onome što se već dogodilo.

PCPress.rs Image

Tako nova igra funkcioniše po principu „izaberi dalji tok radnje,“ a koji koriste i druge Alexa igre. Igrač dobija ulogu domaćina koji u procesu igranja saznaje o pravoj prirodi Westworld univerzuma, a uz pomoć sugestija koje dobija od misterioznog junaka iz kafane Sweetwater. Cilj igre je da se pronađe uzrok svih dešavanja, a da bi se to postiglo igrač mora da se pretvara da je tek običan domaćin, što znači da mora da daje tačne odgovore na pitanja o mestima, ljudima i događajima.

Pročitajte i:  CRM buster 2022

Serija Westworld se zasniva na odnosu između sećanja i identiteta, a nova igra nastavlja tu tradiciju uz pomoć trivia pitanja, te celokupno iskustvo igranja traje oko 20 minuta, ali sa nepredvidljivom serijom mogućih ishoda, tako da igrač može da je odigra i više puta.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,