WhatsApp će da omogući razmenu poruka u slučaju nestanka interneta

Usluga za razmenu instant poruka WhatsApp, omogućava korisnicima da se povežu preko proksi servera kako bi mogli da ostanu na mreži ako je internet blokiran ili poremećen gašenjem.

PCPress.rs Image

Upotreba proksi servera može omogućiti ljudima da zadrže vezu sa WhatsApp-om

Tehnološki gigant, čiji je vlasnik Meta, rekao je da se nada da se zamračenja poput onih u Iranu “nikada više neće dogoditi”. WhatsApp poziva svoju globalnu zajednicu da dobrovoljno ponudi proksije kako bi pomogli ljudima da “slobodno komuniciraju” i rekao je da će ponuditi smernice o tome kako ih postaviti. „Povezivanje putem proksija održava isti visok nivo privatnosti i sigurnosti koji pruža WhatsApp“, piše na blogu. „Vaše lične poruke će i dalje biti zaštićene enkripcijom od kraja do kraja – osiguravajući da ostanu između vas i osobe sa kojom komunicirate i da nisu vidljive nikome između njih, a ne proksi serverima, WhatsApp-u ili Meta-u”.

Juras Juršenas, iz kompanije za proksi i onlajn prikupljanje podataka Oxylabs, rekao je za BBC News: „Za ljude sa vladinim ograničenjima pristupa internetu, kao što je bio slučaj sa Iranom, upotreba proksi servera može omogućiti ljudima da zadrže vezu sa WhatsApp-om i ostatkom besplatnog necenzurisanog interneta. To će omogućiti ljudima širom sveta da ostanu povezani čak i ako im neki zlonamerni akteri blokiraju pristup internetu”.

Pročitajte i:  Španija blokira uvođenje novih funkcija za izbore na Facebook-u i Instagramu

Izvor: Bbc

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,