Top50 2023

WhatsApp dobija nove opcije za kontrolu privatnosti

Nakon pregleda nove funkcije u beta verziji prošlog aprila, WhatsApp uvodi veće kontrole privatnosti za podešavanja fotografije profila, informacije o profilu, status i poslednje viđenje. Novo ažuriranje uvodi opciju „Moji kontakti osim“ koja nudi daleko detaljniju kontrolu.

WhatsApp dobija nove opcije za kontrolu privatnosti

WhatsApp takođe olakšava prelazak sa Androida na iOS

Status „Poslednji put je viđen“ predstavlja posebnu opasnost za privatnost, jer ukazuje na to kada je neko poslednji put proverio aplikaciju. To pruža način da saznate da li je kontakt možda video vašu poruku čak i ako je isključio potvrde o čitanju. Nova funkcija omogućava vam da isključite tu funkciju za određene ljude, dok istovremeno blokirate sliku profila, informacije o profilu i status za pojedinačne korisnike.

Ako ograničite svoj status Poslednji put viđen na određene ljude, primetićete da nećete moći da vidite ni njihov status Poslednji put viđen. WhatsApp je nedavno dodao niz novih funkcija, kako u vezi privatnosti tako i zbog pogodnosti. Prošle godine, kompanija je rekla da će ograničiti naloge za korisnike koji ne prihvataju njenu novu politiku privatnosti, ali je kasnije odustala od toga. Ranije ove nedelje, aplikacija za ćaskanje je predstavila novu funkciju koja olakšava prelazak sa Androida na iOS.

Pročitajte i:  WhatsApp radi na novoj funkciji deljenja koja radi slično kao Apple-ov AirDrop 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: