ERP 2024

WhatsApp ipak neće limitirati korisnike koji ne prihvate novu politiku privatnosti

Kako stvari stoje, korisnici koji nisu prihvatili novu WhatsApp politiku privatnosti ipak neće imati nikakve posledice i ograničenja funkcionalnosti. Nakon što je nova politika privatnosti stupila na snagu 15. maja, nagovešteno je da će korisnici koji je ne prihvate imati progresivno smanjenje funkcionalnosti aplikacije. Međutim, verovatno pod pritiscima korisnika koji su u velikom broju počeli da napuštaju aplikaciju, izgleda da su (bar za sada) odustali od te namere.

whatsapp

U saopštenju koje je izdato tim povodom navodi se da su, nakon konsultacija sa različitim agencijama i ekspertima koji se tiču privatnosti, odlučili da odustanu od planova za limitiranje funkcionalnosti WhatsApp-a za korisnike koji još uvek nisu prihvatili novu politiku privatnosti. Umesto toga, korisnici će biti povremeno podsećani da prihvate novu politiku, ali im neće biti zabranjeno da upotrebljavaju sve opcije u programu.

Na WhatsApp stranici za podršku, pominje se da ne postoji namera da „podsetnik“ bude dosadan. Pretpostavlja se da će korisnici povremeno dobijati pop-up informacije, ali da one neće biti toliko česte da izazovu negativan efekat kod korisnika.

Pročitajte i:  Najnovije beta verzije WhatsApp-a za Android otkrivaju dve nove funkcije koje dolaze u aplikaciju 

Iako izgleda da su za sada korisnici odneli pobedu u ovom duelu, lako može da se desi da WhatsApp ponovo promeni odluku u nekom trenutku. Uostalom, od januara, kada je prvi put pomenuta promena politike privatnosti, odluke su se promenile već nekoliko puta.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,