BIZIT plus

WhatsApp korisnici uskoro će moći pristupiti zaključanim razgovorima pomoću tajnog koda

WhatsApp, koji je u vlasništvu Meta kompanije, navodno uvodi novu funkciju tajnog koda za zaključane razgovore na Androidu za neke korisnike beta testera.

PCPress.rs Image

Tajni kod na WhatsApp-u pružiće dodatnu sigurnost vašim zaključanim razgovorima

Ova funkcija eliminisaće potrebu za korišćenjem PIN-a za otključavanje razgovora i umesto toga, omogućiće korisnicima da koriste tajni kod za pristupanje njima.

Nova settings sekcija će biti dostupna unutar liste zaključanih razgovora korisnika, pružajući im opciju da sakriju ulaznu tačku za otvaranje zaključanih razgovora.

“Konkretno, nakon konfigurisanja tajnog koda, ulazna tačka za pregled zaključanih razgovora se više neće pojavljivati u listi razgovora. Umesto toga, korisnici mogu pristupiti ovim razgovorima unošenjem tajnog koda u pretragu unutar Chats taba”, navodi izveštaj.

Ovom funkcijom, kako se navodi, korisnici dobijaju poboljšanu privatnost uklanjanjem ulazne tačke u listi zaključanih razgovora, tako da drugi neće moći lako identifikovati ili pristupiti razgovorima koji su zaključani. Ovo će osigurati da drugi ne mogu lako identifikovati ili pristupiti ovim bezbednim razgovorima, efikasno sprečavajući slučajne ili neovlašćene ulaske u osetljive diskusije.

Sakrivanjem liste zaključanih razgovora, čak i ako neko fizički pristupi korisnikovom telefonu, neće moći da ih vidi.

Nije jasno kada će ova funkcija biti dostupna u stabilnoj verziji aplikacije.

U međuvremenu, WhatsApp je dodao novu opciju ‘Zaštiti IP adresu u pozivima’ koja pomaže u skrivanju vaše lokacije od drugih strana u pozivu.

Nova opcija skriva vašu IP adresu od druge strane preusmeravanjem poziva preko WhatsApp servera, osiguravajući da druge strane u pozivu ne mogu videti vašu IP adresu i samim tim zaključiti vašu opštu geografsku lokaciju.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
Računari i Galaksija